Publicerat 13 december 2017

Välkommen som greenfeegäst hos oss på Hills Golf & Sports Club!

Kanske blir detta ditt första besök hos oss? Eller har du spelat Hills många gånger redan? För att förenkla ger vi dig här några fakta som är bra att känna till, i förväg. Har du frågor är du alltid välkommen att ringa vårt receptionsteam på 031-727 1500, eller maila info@hillsgolfclub.se.

Boka starttid

Bokning av starttid sker enklast via Min Golf på www.golf.se eller via hemsidan. Som greenfeegäst kan du boka starttid tidigast sju dagar i förväg. Onsdagar (hela dagen) samt lördag/söndag före 13.00 är inte bokningsbara tider, utan är reserverade för Hills medlemmar och partners.

Driving range

Hills driving range erbjuder ett stort antal slagplatser, både från gräs och matta. Tio av dessa platser är under tak med både vind- och regnskydd, samt tillgång till ljus och infravärme. En pollett med bollar ingår alltid för dig som är greenfeegäst, polletten hämtas i receptionen.

Halfway house

Hills Halfway House hittar du efter hål 10, placerat i klubbhusets undervåning. Öppettiderna varierar under säsong, fråga gärna i receptionen innan rundan vad som gäller för dagen. Vid Halfway House finns även tillgång till dricksvatten och toaletter.

Hitta hit

Adressen till oss är Hills väg 2, 431 51 Mölndal. Reception når du via 031-727 1500 eller info@hillsgolfclub.se. Dagsaktuell information om vår bana hittar du via hemsidan, hillsgolfclub.se.

Hyr golfbil

Hills har Sveriges största golfbilspark, bestående av 60 bilar. Samtliga är utrustade med ett GPS-system vilket ger dig en elektronisk banguide som kontinuerligt mäter dina avstånd. Du får genom systemet också bättre koll på det egna speltempot, och dagens erbjudande från Halfway House när du närmar dig hål 9. Det finns också möjlighet att fylla i scorekortet elektroniskt, och få det mailat efter rundan.

Innan rundan

Innan din golfrunda ser vi gärna att samtliga i bollen besöker oss i receptionen för ankomstregistrering. Då får vi också tillfälle att ge dig dagsaktuell och därmed värdefull information om rådande förhållanden på banan. På Hills använder vi ett teemärkningssystem som kallas hektometer. Vi har ersatt färgerna på tee med siffror som är en förkortning av hur lång banan spelas (från respektive tee). Om du väljer att spela exempelvis tee 54 så spelas banan över c:a 5400 meter. Är du tveksam kring vilken tee som passar dig bäst, rådfråga oss i receptionen.

Parkering

På Hills har du alltid fri parkering på vår stora parkeringsplats. Vill du lasta av dina klubbor uppe vid klubbhuset inför rundan går detta självklart bra, men här tillåter vi inte att du lämnar bilen obevakad. På rangen har vi endast utrymme för parkering av golfbilar.

Speltempo

En runda på Hills ska ta i genomsnitt 4 tim 20 min, uppdelat på 2 tim 20 min första nio och 2 timmar sista nio. I denna tid finns utrymme för en 10-minuters fika vid Halfway House. Använder du golfbil får du hjälp att hålla speltempot via GPS-systemet. Går du banan till fots är vi tacksamma om du håller koll på tiden manuellt. Vi uppmuntrar till bra golfetikett och ser därför gärna att du släpper igenom en snabbare boll, om så är lämpligt.

Övningsgreener

Hills har två stora putt- och närspelsgreener, en vid ettans tee på hela 1 300 m2 och en vid driving rangen på 1 000 m2. Båda greenerna håller samma standard som de ute på banan och är därför perfekta att besöka innan rundan börjar.