Publicerat 21 april 2017
Efter ett mycket framgångsrikt år 2016, var Hills GK för allra första gången högst rankad senior- och juniorklubb vid utgången av ett årsskifte. Inför förbundsmötet den 22-23 april ligger vi fortfarande i topp. (http://www.golfdata.se/sgfrank/)

Vi påbörjade en målmedveten satsning 2012, när nya Hills bildades efter konkursen. För oss var det viktigt att uppmuntra och möjliggöra elitsatsningar både på junior- och seniornivå. Att få till elittänk i en golfklubb går dock inte utan att vi också har en bredd som också gillar att träna, tävla och sporras av andras framgångar, kommenterar Mats Sterner, VD Hills Golf & Sports Club.

De framgångsrika resultaten som ligger till grund för rankingarna är många till antalet, men extra mycket sticker lag-SM ut med guld för damerna och bronspeng för herrarna. Klubben har också två av Sveriges mest lovande juniorer, Beatrice Wallin och Amanda Linnér i stallet som båda är uttagna till flicklandslaget. Får att nå målet att ”bli bäst i klassen” har klubben tänkt brett och investerat både i golfbanan och frigjort tid hos golftränarna.

Vi har fortsatt att vässa Hills som en mästerskapsbana och investerat mycket tid och energi i att utveckla banans design. Spelutmaningen gör att vi lockar till oss många bra spelare som vill vara medlemmar. Vi har också avsatt mycket tid för våra tränare att ta hand om junior- och elitträningen samt att det är många frivilliga som är involverade. Det är helt enkelt ett teamwork som gjort att vi står där vi är idag, berättar Mats Sterner vidare.

Klubben tilldelas utmärkelsen bästa SGF Golf Ranking Klubb Junior på Svenska Golfförbundets golfting och förbundsmöte 2017, som äger rum 22-23 april. Detta är andra gången i historiens som en och samma golfklubb toppar båda rankinglistorna, Barsebäck GCC var först ut med bedriften 2010.

Rankinglistan junior per den 20 april:
Hills Golfklubb              394
Ringenäs Golfklubb      294
Ljunghusens Golfklubb            294
Skaftö Golfklubb          220
Göteborgs Golf Klubb  212

Rankinglistan senior per den 20 april:
Hills Golfklubb              1071

Barsebäck GCC           755