Dags för Damsektionens vårmöte 21 mars

Publicerat 16 februari 2018
Damsektionen håller sitt traditionsenliga vårmöte onsdag 31 mars på Hills Restaurang, 17.45-20.00 ca. Varmt välkommen om du är tjej och medlem på Hills. Ta gärna också med din väninna som kanske är nyfiken på allt kul som händer hos oss! 
Läs mer

Padel med Hills damer 18 februari

Publicerat 7 februari 2018
Varmt välkomna söndag den 18 februari där vi bokat upp några banor för 90 minuter Padeltennis för Hills damer. En perfekt eftermiddag för dig som är nybörjare och nyfiken på sporten. Vi börjar med en genomgång av alla regler innan vi kommer vi igång med spelet. Läs mer

Självplock på rangen!

Publicerat 3 februari 2018
Rangen är fortsatt öppen, men det kalla vädret förhindrar oss just nu från att tvätta bollarna. Det är därför självplock tillsvidare. Så fort det blir mildare temperaturer är vi tillbaka med vanliga rutiner igen. Välkomna!

Golf som friskvårdsförmån

Publicerat 2 februari 2018
F.r.o.m den 1 januari kan arbetsgivare godkänna golf som friskvårdsförmån för anställda. Flera aktiviteter inom golf är nu godkända; tex spelavgift, greenfee, kostnad för rangebollar, och golflektioner. För alla golfare på Hills innebär det glädjande beskedet till exempel: Läs mer

Afternoon tea på Hills 24 februari

Publicerat 2 februari 2018
Varmt välkommen på en klassisk Afternoon Tea!
Lördag den 24 februari mellan 11.00-16.00 serverar Hills Restaurang en klassisk buffé där varma scones med klassiska tillbehör, smörgåsar med goda pålägg, dessertbord och självklart även lösviktste och kaffe står till buds.
Kostnad: 195:-/person, barn upp till 12 år 100:-.
Boka din plats genom mail till restaurang@hillsgolfclub.se, telefon 031-727 15 25.

Vårmöte för Hills damer 21 mars

Publicerat 1 februari 2018
SAVE THE DATE! Hills damer har sitt vårmöte den 21 mars 18.00 på Hills. Årets program presenteras, god mat serveras av restaurangen samt att (än så länge hemliga gäster) bjuder på en inspirerande föreläsning. Mer information kommer inom kort.

Gratis föreläsning med Fustra 8 februari

Publicerat 30 januari 2018
Vill du veta mer om hur kroppens rörlighet och din golfsving hänger ihop?
Kanske beror din slice eller hook mycket på en begränsning i rörlighet som faktiskt är lättare att fixa än du tror. Genom att lära dig några enkla Fustra-övningar förbättrar du dina förutsättningar för att svinga bättre. Metoder som många av Hills juniorer, medlemmar och elitspelare använder redan för att utveckla sin teknik. Vid denna föreläsning med Jarkko Kortelainen från Fustra och Hills PGA tränare Sara Djos, får du direkta tips och råd kring vad du kan göra för att förbättra din golfsving.

Läs mer

Hills söker Västsveriges vassaste greenkeepers!

Uppdaterat 13 februari 2018
* TJÄNSTERNA ÄR NU TILLSATTA, VI TACKAR FÖR VISAT INTRESSE!

Vill du jobba i ett målmedvetet team som strävar mot att göra Hills till Sveriges bästa golfupplevelse? Lockar det att jobba på årets värdbana för Europatourtävlingen Nordea Masters? På Hills ställer vi höga krav på vårt eget arbete och vi strävar efter att presentera en bana i toppkvalitet under hela säsongen. Nu rekryterar vi säsongsanställda greenkeepers som ska förstärka vårt befintliga team mellan mars till oktober. Läs mer

Rangen åter öppen som vanligt

Publicerat 25 januari 2018
Snön har smält på Hills och vi har kunnat plocka bollar på rangen i vanlig ordning. Det betyder att bollmaskinen nu åter är fylld. Självplockning upphör därmed. Välkommen!

Så blir du Hills funktionär vid Nordea Masters

Uppdaterat 24 januari 2018
Är du medlem eller partner till Hills och vill vara med som funktionär under årets tävling? Hills har tilldelats ansvaret för hål 18 och driving range, ett funktionärsskap som garanterar en upplevelse utöver det vanliga.

De personer som tar på sig rollen som funktionär får följande, av tävlingen;
– Pikétröja och vindjacka från Peak Performance
– Frukost/lunch alt. lunch/fika under tjänstgöringsdagarna
– Fri parkering och entré under tävlingsdagarna
– Två extra entrébiljetter Läs mer

Nu planeras etapp 2 av Hills Villastad

Publicerat 22 januari 2018
Nu har planering för nästa område i Hills Villastad, Ängen, tagit fart. Veidekke ritar, på uppdrag av Hills Villastad KB, på lägenheter, parhus och mindre villor som med stil och storlek ska passa in i det natursköna landskapet. Placeringen av Ängen blir vid 2:ans green, och längre upp i området.  Läs mer

Drivingrangen öppen med självplock

Publicerat 19 januari 2018
Det är ett vackert vinterlandskap på Hills just nu. Drivingrangen är ÖPPEN men med självplock så länge det ligger snö på området. Vi kan tyvärr inte plocka bollar under tiden och bollmaskinen är därför tom. mvh Banarbetarteamet

Hål 6 får nya teeområden

Publicerat 12 januari 2018
Trimningen av hål 6 fortsätter. Par 3:an fick en helt ombyggd green i höstas och för att kunna nyttja hålets kapacitet fullt ut, skapas nu ny backtee för 65/60/54. Hålet blir rakare och spellinjen mer rättvis.

Läs mer

Nya bunkrar vaktar hål 4

Hål fyra får under vinteruppehållet två nya bunkrar längs med fairways högra sida. Detta för att få bättre balans i hålets utformning, men också för att få ett tydligt siktmärke från tee.

Bunkrarna ökar inte nödvändigtvis svårighetsgraden på hålet, om man inte slår riktigt långt från tee såklart. Däremot blir hålet både estetiskt bättre och man får ett tydligt mål att sikta mot från tee, kommenterar Mats Sterner, VD.

Läs mer

Andrea Grimberg-Lignell utsedd till årets Junior Tjej

Publicerat 6 december 2017
Andrea Grimberg-Lignell, Hills, och Oscar Teiffel som representerar Vallda GC är utnämnda till priset som Årets Junior på tjej- och killsidan 2017 inom Göteborgsdistriktet. Andrea har haft sin bästa säsong hittills och krönte bland annat året med en vinst i JMI-finalen på Öijared. Hon har också en fin sjätteplats i French Open på årets meritlista.

Det är ett kvitto på allt hårt jobb och den tuffa satsningen, där mycket annat fått stå åt sidan, har lönat sig och inspirerar till att jobba ännu hårdare för att nå de höga mål vi båda satt upp, säger Andrea och Oscar i en kommentar till tidningen Göteborgsgolfaren.

Julklappstips från Hills!

Publicerat 30 november 2017
Tom på idéer inför jul? Här kommer några tips från oss på Hills Golf & Sports Club. Vi hoppas något av detta ska locka och bli en uppskattad julklapp till någon du håller kär. 

Är du vår nästa golftränare?

Uppdaterat 8 februari 2018
Hills är rankad som Sveriges bästa juniorklubb och vi har en mycket aktiv medlemsskara. Nu söker vi ytterligare tränare som vill jobba i vårt tränarteam tillsammans med Daniel Grestam och Sara Djos för att utveckla verksamheten ytterligare. Läs mer

Veckans träningstips från Jarkko och Hills Sports Club

Publicerat 29 november 2017
Svårt att komma igång med träningen i gymmet i vinter? Nu bjuder Jarkko och Hills Sports Club på råd och små utmaningar varje vecka inför jul med start v.47. Vill du ha en egen PT-träning är du alltid välkommen att höra av dig, maila då betina.kortelainen@fustra.se. Samtliga filmer hittar du här

Rangen nu utrustad med både värme och ljus

Publicerat 28 november 2017
Plötsligt bara händer det! Ljuskällor och infravärme är äntligen på plats i vår nya rangebyggnad. Här finns nu alltid minst nio slagplatser där du är välkommen att träna även under dygnets mörka, eller kalla, timmar. Du har väl inte missat Daniel och Saras ”svingstuga” under v.49 där de tar chansen att inviga rangebyggnaden? De bjuder på individuell konsultation och ger tips och råd om din sving, läs mer via länkenLäs mer

PASSA PÅ! Gratis svingkonsultation med Daniel och Sara under vecka 49

Publicerat 28 november 2017
För att inviga rangen på ett storstilat sätt bjuder våra två tränare Sara Djos och Daniel Grestam alla Hills medlemmar på 15 minuters svingkonsultationer under v.49. Kom med ditt ”inbyggda problem” till deras svingstuga på Hills driving range, slå några bollar och få svingen både filmad och analyserad med trackman. Allt utan kostnad! Dagar och tider som går att boka är:

Läs mer

Nästa biljettsläpp till Nordea Masters 27/11

Publicerat 22 november 2017
27 november släpps nästa omgång med biljetter till Nordea Masters på Hills. Häng på låset så att du inte missar chansen att vara med om den största idrottshändelsen i Göteborg 2018! P.S. Du vet väl att som medlem eller partner till Hills har du redan en veckobiljett säkrad. Bra början på förberedelserna inför en fantastisk vecka! Biljetter köper du via www.nordeamasters.se.

Vinterträning med Sara Djos drar nu igång

Uppdaterat 15 november 2017
Torsdag 16 november drar vi igång med vår populära dam-drop-in träning igen. I vinter kör vi golfträning vissa veckor, varvat med pass i gymmet med golfrelaterad träning. Sara Djos är både utbildad golfinstruktör och FUSTRA personlig tränare, en kombination som gör att du kan få ut maximalt av din golf inför nästa säsong. Alla golfpass har fokus på svingteknik och alla gympass har fokus på kroppskontroll/styrka och rörlighet. Det är på hösten och vintern du verkligen har chansen att utveckla din golf. Ta chansen och förbered dig tidigt inför vårsäsongen 2018 så du är redo när våra nya greener öppnar för spel! Läs mer

Filmen om vårt greenprojekt

Publicerat 10 november 2017
24 greenytor. 12 000 kvm krypvensgräs. Ett dedikerat banarbetarteam. Och ett helt gäng engagerade medlemmar som gav mycket av sin fritid under de tre veckor projektet pågick. Idag har vi helt nya greenytor på Hills som nu växer till sig och skapar förutsättningar för en helt fantastisk puttupplevelse under 2018 och många år framöver. Här är filmen om hur det gick till.