Nordea Masters på Hills

Uppdaterat 21 juni 2017

Pressrelease om att tävlingen spelas på Hills, hittar du här.

Frågor och svar kring Nordea Masters 2018

(uppdateras löpande)

1. Varför vill Hills Golf & Sports Club stå som värd för Nordea Masters?
Att stå som värd för en internationell stortävling som Nordea Masters är viktigt för Hills utveckling framåt. Efter att vi lagt mycket tid och energi på att vidareutveckla banan med både re-design och nybyggnation, ska det bli riktigt kul att få höra vad proffsen tycker och tänker och deras upplevelse av ”Nya Hills”. Det är också otroligt kul att få tillbaka en Europatourtävling för herrar till Göteborgstrakten. Senast det hände var när Forsgårdens GK stod som värdbana 1996. Att Göteborg får evenemanget är bra för golfen i regionen och för tillväxten inom sporten. Hills är en etablerad juniorklubb med bred verksamhet och detta är en viktig del i den fortsatta satsningen för oss som klubb.

2. Får jag som är medlem biljett till tävlingen?
Ja, som medlem får du självklart gratis inträde till evenemangsområdet, alla dagar.

3. Påverkar evenemanget tillgängligheten på banan?
Lagardére som äger rättigheterna till tävlingen behöver banan för förberedelser, själva tävlingen samt att de har två reserdagar tillgängliga efteråt. Det betyder att ordinarie spel påverkas under ca 10-12 dagar totalt.

4. Vilka datum är tävlingen?
Officiella tävlingsdagar är torsdag till söndag, 16 – 19 augusti. Innan dess sker minutiösa förberedelser av spelytorna, det spelas en pro am samt att golfproffsen gör sina inspelningsvarv. Måndag och tisdag 20 – 21 augusti har promotorn Lagardère två reservdagar för sponsoraktiviteter.

5. Påverkar tävlingen Hills golfbana?
De ändringar som vi gjort på Hills vad gäller banans sträckning och design, ligger helt i linje med våra planer att förbättra spelupplevelsen för våra medlemmar och partners. Vi har sedan tidigare beslutat att vidareutveckla greenområdena på hål 6, 14 och 17, för att få fler möjliga flaggplaceringar. Detta arbetet påbörjas först i höst när vi avrundar för säsongen.

6. Hur blir det med parkering under eventet?
Detaljerna gällande parkering är inte klara men målsättningen är att göra det så enkelt och smidigt som möjligt, för alla. Det kommer t ex att finnas busstransporter från centrala Mölndal till banan och evenemangsområdet.

7. Påverkas bygget av Hills Villastad av tävlingen?
Byggnationen av området närmast klubbhuset, ”Utsikten” ska ha kommit långt när tävlingen spelas. Faktum är att flera familjer redan har hunnit flytta in i området då, och kan beskåda tävlingen från första parkett. Hills har ett nära samarbete med Veidekke och de är informerade om tävlingen och tar med det i sitt planeringsarbete.

8. Vad händer med Parken i Hills Villastad?
Parken till höger om Hills hål 1 ska till viss del användas som ett evenemangsområde av Lagardère, som arrangerar Nordea Masters. I Parken kommer t ex Master Village att placeras (sponsorbyn).

9. Har jag som medlem access till klubbhuset under tävlingen?
Som tävlingsarrangör har Lagardère full tillgång till vårt klubbhus och andra faciliteter under evenemangsperioden. Detta kommer påverka dig som medlem, men detaljerna får vi återkomma till längre fram.

10. Får jag som Hillsmedlem möjlighet att spela på någon annan golfbana under tiden eventet pågår?
Vår målsättning är att kunna erbjuda rabatterat spel på andra banor i distriktet. Exakt vilka banor det blir och hur stor rabatten är, får vi återkomma med längre fram.