Välkommen att utveckla ditt spel på några av Hills övningsområden!

Driving range

Hills Golf & Sports Club erbjuder den unika möjligheten att träna på riktiga grästees utöver matta. Vi har även en särskild pro area där du som är proffs kan utveckla ditt spel på ett avskilt område.

Ny golfakademi

I vårt arbete med att bli en golfanläggning som motsvarar våra medlemmars alla behov och önskemål och ge plats för utveckling, förbättring och finslipning, planerar vi att utveckla driving rangen till ett övningsområde av världsklass. Med start i höst ska den byggas in med bakre vägg och tak och förses då också med infravärme, något som gör det möjligt för oss att ha den öppen för spel året om.

Dessutom planerar vi för en golfakademi i anslutning till rangen, med inomhushall på 200 kvadratmeter, studio med tre slagmattor med teknisk utrustning för att filma, mäta och analysera teknik och slag.

Närspelsområde

På alldeles lagom avstånd från banan och klubbhuset, naturskönt inramat av tallskog och enbuskar uppe på en kulle, ligger närspelsområdet. En plats där du avskilt och ostört kan träna slag under 130 meter och utveckla ditt korta spel. Närspelsområdet påminner i sin utformning om 18-hålsbanan med böljande spelytor i kuperad terräng, vilket ger möjlighet att under reella förhållanden träna på att spela sig ur olika lägen såväl som öva korta och långa bunkerslag, chippar och puttar. Här finns tre greener, och området kan enkelt göras om till en korthålsbana.

Här sker också mycket av Hills juniorträning.