Välkommen att utveckla ditt spel på några av Hills övningsområden!

DRIVING RANGE

Öppettider: Rangen är alltid öppen.

Hills Golf & Sports Club erbjuder den unika möjligheten att träna på riktiga grästees utöver matta. Vi har även en rangbyggnad med tio slagplatser under tak, med infravärme och ljuskällor.

Allmänt gäller att du bör se rangehuset som en förlängd del av klubbhuset. HÅLL RENT EFTER DIG, dvs släng skräp i papperskorgar och ställ tillbaka tomma korgar vid bollmaskinen.

INFRAVÄRME
Vi har tio slagplatser med infravärme, samt ytterligare en matta med värmare i gången vid bollmaskinen. Du startar infravärmen genom att trycka på knappen som sitter på pelaren vid varje matta. Värmen är därefter påslagen i 30 minuter. STÄNG AV DEN OM DU ÄR KLAR INNAN 30 MINUTER HAR GÅTT!

SÅ FUNGERAR LJUSKÄLLORNA
Ljuset i taket på rangehuset är ställt med astrour, dvs regleras efter gryning och skymning. Det tänds genom rörelsesensorer och släcks 10 minuter efter att sista personen lämnat.

Våra strålkastare vända ut mot rangen tänds genom knappen som sitter i gången, precis till höger innan bollmaskinen. De är tända 240 minuter i taget. När strålkastarna slocknat, måste de få tid att kylas ner och kan startas om först efter 10-15 minuter. För att veta när de är redo att startas om; vänta till den röda lysdioden slocknat.

BOLLMASKIN
…fungerar med bollkort eller kreditkort. Ring receptionen i första hand, 031-727 1500, om det är något som strular med maskinen, alternativt Hills Restaurang 031-727 1525. Inför varje helg fylls maskinen med tillräckligt antal bollar för helgens träning, och bollarna bör inte hinna ta slut.

NÄRSPELSOMRÅDE

Öppettider: Väderberoende. Principiellt gäller samma regler som för golfbanan. Kontakta receptionen vid frågor, 031-727 15 00.
På alldeles lagom avstånd från banan och klubbhuset, naturskönt inramat av tallskog och enbuskar uppe på en kulle, ligger närspelsområdet. En plats där du avskilt och ostört kan träna slag under 130 meter och utveckla ditt korta spel. Närspelsområdet påminner i sin utformning om 18-hålsbanan med böljande spelytor i kuperad terräng, vilket ger möjlighet att under reella förhållanden träna på att spela sig ur olika lägen såväl som öva korta och långa bunkerslag, chippar och puttar. Här finns tre greener, och området kan enkelt göras om till en korthålsbana.