Uppdaterat 24 februari 2022

Breddjuniorer

I våra träningsgrupper lär vi oss grunderna i spelet och alla är välkomna. För de allra minsta är fokus att skapa glädje och trygghet i spelet och samhörighet i gruppen. För de något äldre ser våra välutbildade tränare till att gruppindelning efter kunskap, spelnivå och ålder blir väl anpassad.

Träningsgrupper – breddjuniorer

 • Golfkul & Knattegolf – För de yngsta (3-8 år)
 • Forsättningsjunior – För våra golfare i början på sin karriär (9år och äldre).

Läs mer och anmäl dig till Golfkul & Knattegolf här
Läs mer och anmäl dig till Fortsättningsjunior här

Dessa träningsgrupper kommer att delas upp i mindre grupper baserat på ålder och vid behov ambition/kunskap. Golfkul & Knattegolf: 3-4, 5-6 och 7-8 år och Fortsättningsjunior: 9-11, 12-14 och 15 år och äldre finns.

 • Grönt kort intensivkurs junior – Våren 2022
 • Golfkurs barn/ungdom – Våren 2022

Läs mer och anmäl dig till Grönt kort intensivkurs junior här
Läs mer och anmäl dig till Golfkurs barn/ungdom här


Bra att veta
Klubbor finns att låna under träningspassen.


Träningsjuniorer

I denna kategori finns de som kommit en bra bit på vägen i sin golfkarriär och som älskar att träna och spela golf. Denna grupp är uppdelade i två grupper baserat på ålder och ambition. Vår målsättning med träningsjunior, är i år att genom teknikträning och coaching på både bana och övningsområden utveckla vårt golfspel för att bli bättre golfspelare och sänka vårt Hcp

Träningsgrupper – träningsjuniorer

 • Framtidsjunior – För de som älskar att träna (ca 13 år och äldre)

För mer information om träningsgruppen ”Framtidsjunior” kontakta Juniorkommittén junior@hillsgolfclub.se


Tävlingsjuniorer

Våra tävlingsjuniorer är golfare som valt att ta sin golf till nästa steg och både tränar i grupp och lägger egen träningstid på sin golf. Förutom dedikerad träning försöker dessa juniorer att delta i så många tävlingar som möjligt under sommarhalvåret.
Läs mer om vilka tävlingar som erbjuds av förbundet. Klicka här

För samtliga tävlingsjuniorgrupper ingår näst intill obegränsat med spel på banan, rikligt med fria rangebollar, i vissa fall fri tillgång till gym samt tillgång till duktiga tränare.

Dessa träningsgrupper kräver medlemskap i Hills G&SC på minst nivå Guld 21.

Träningsgrupper – tävlingsjuniorer

 • Tävlingsjunior, ca 10-14 år – För framtida elitspelare
 • Tävlingsjunior Elit – För framtida tourspelare

För mer information om Tävlingsjuniorernas träningsgrupper kontakta Juniorkommittén junior@hillsgolfclub.se


Övriga träningsmöjligheter för våra juniorer
Förutom rangen och fina närspelsområden så har vi ett juniorrum med möjlighet att slipa på tekniken under vintern. Vi har dessutom långgående planer på att snart bygga en golfstudio för att höja kvaliteten ytterligare.


Fredagsjunioren
Det är väldigt viktigt att juniorerna får komma ut på banan och spela under lättsamma former, fredagsjunioren ger alla juniorer chans till spel på banan tillsammans. Främst är fredagsjunioren till för de juniorer som ännu inte har grönt kort men även mer etablerade juniorer deltar, vilket ger ett utmärkt tillfälle att lära känna varandra mellan olika träningsgrupper. De som har handicap får träningsronder och kan sänka sitt handicap och de som ska ta sitt gröna kort får träningsronder ”fadderronder” från 100 meters-markeringen och kan nå sitt ”gröna kort”.

Fredagsjunioren är öppen för de juniorer som är med i någon av våra träningsgrupper eller kurser på Hills under 2022.

 • För att få detta att fungera bra så behöver vi hjälpas åt. Det kommer alltså inte att vara en golftränare på plats, så föräldrar behöver hjälpa de mer ”oerfarna” samt se till att spelet flyter på bra på banan. Annars gäller att minst en erfaren golfare ska vara med i samma grupp så barnen får utbildning i vad som gäller på banan, ex med vett och etikett, grundläggande regler och speltempo
 • För medlemmar är Fredagsjunioren fri från de varv som ingår i medlemskapet, alltså ska den inte räknas av från ex de 8 som ingår i VIT 21
 • Icke-medlemmar får prova på en gång, därefter är kostnaden 200 kr per tillfälle. Om man beslutar att bli medlem avräknas dessa utlägg i medlemskapskostnaden.
 • Minst en erfaren golfare ska vara med i samma grupp så barnen får utbildning i vad som gäller på banan, ex med vett och etikett, grundläggande regler och speltempo

Bilhyra: 100 kr. Bilen får endast köras av vuxen som har körkort

 


Läger
Lägerverksamheten är under planering och kommer presenteras i början av 2022.


Våra tränare
Sara Djos
Joel Sjöholm
Markus Forsbohl

Läs mer om våra tränare här.