Uppdaterat 10 maj 2021

Breddjuniorer
I våra träningsgrupper lär vi oss grunderna i spelet och alla är välkomna. För de allra minsta är fokus att skapa glädje och trygghet i spelet och samhörighet i gruppen. För de något äldre ser våra välutbildade tränare till att gruppindelning efter kunskap, spelnivå och ålder blir väl anpassad.

Träningsgrupper – breddjuniorer
Knattegolf – För de allra yngsta (3-5 år)
Golfkul – För våra yngre golfare (6-8 år)
Ungdom mot hcp 54 – ”Nybörjare” (9-14 år)
Fortsättningsträning – hcp 54 och lägre

Bra att veta; Klubbor finns att låna under träningspassen.


Tävlingsjuniorer
Våra tävlingsjuniorer är golfare som valt att ta sin golf till nästa steg och både tränar i grupp och lägger egen träningstid på sin golf. Vi uppmuntrar alla juniorer i dessa grupper att försöka delta i så många tävlingar som möjligt under sommarhalvåret. Se denna länk för mer information om tävlingar som erbjuds av förbundet.

För samtliga tävlingsjuniorgrupper ingår näst intill obegränsat med spel på banan, rikligt med fria rangebollar, i vissa fall fri tillgång till gym samt tillgång till duktiga tränare.

Dessa träningsgrupper kräver medlemskap i Hills Golf & Sports Club på minst nivå Guld 21.

Träningsgrupper – tävlingsjuniorer
Framtidsjunior yngre, 9-14 år – För framtida elitspelare
Framtidsjunior – För framtida elitspelare
Utvecklingsjunior – För fortsatt utveckling
Elitjunior

Läs mer om vilka tävlingar som Svenska Golfförbundet erbjuder här


Övriga träningsmöjligheter för våra juniorer
Förutom rangen och fina närspelsområden så har vi ett juniorrum med möjlighet att slipa på tekniken under vintern. Vi har dessutom långgående planer på att snart bygga en golfstudio för att höja kvaliteten ytterligare.


Fredagsjunioren
Det är väldigt viktigt att juniorerna får komma ut på banan och spela under lättsamma former, fredagsjunioren ger alla juniorer chans till spel på banan tillsammans. Främst är fredagsjunioren till för de juniorer som ännu inte har grönt kort men även mer etablerade juniorer deltar, vilket ger ett utmärkt tillfälle att lära känna varandra mellan olika träningsgrupper. De som har handicap får träningsronder och kan sänka sitt handicap och de som ska ta sitt gröna kort får träningsronder ”fadderronder” från 100 meters-markeringen och kan nå sitt ”gröna kort”.

Vi har starttider på fredagar från 18.00. Första start blir fredagen den 7/5, hoppas på många spelhungriga juniorer då!

Fredagsjunioren är öppen för de juniorer som är med i någon av våra träningsgrupper eller kurser på Hills under 2021.

  • För att få detta att fungera bra så behöver vi hjälpas åt. Det kommer alltså inte att vara en golftränare på plats, så föräldrar behöver hjälpa de mer ”oerfarna” samt se till att spelet flyter på bra på banan. Annars gäller att minst en erfaren golfare ska vara med i samma grupp så barnen får utbildning i vad som gäller på banan, ex med vett och etikett, grundläggande regler och speltempo
  • För medlemmar är Fredagsjunioren fri från de varv som ingår i medlemskapet, alltså ska den inte räknas av från ex de 8 som ingår i VIT 21
  • Icke-medlemmar får prova på en gång, därefter är kostnaden 200 kr per tillfälle. Om man beslutar att bli medlem avräknas dessa utlägg i medlemskapskostnaden.
  • Minst en erfaren golfare ska vara med i samma grupp så barnen får utbildning i vad som gäller på banan, ex med vett och etikett, grundläggande regler och speltempo

Bilhyra: 100 kr. Bilen får endast köras av vuxen som har körkort

Anmälan
Anmälan sker senast kl 12 onsdagen före via Whatsapp-gruppen ”Fredagsjunioren 2021”. Anmäl med namn och golf-id så vi kan meddela receptionen innan. Vi har 20 platser, så först till kvarn gäller. Är du inte med i Whatsappgruppen så skicka ett sms till 0706-021691 med namn och att det gäller fredagsjunioren 2021. Ladda därefter ner Whatsapp.

Avbokning
Alla ansvarar för att boka av sin plats minst 3 timmar innan genom att avboka via appen ”Sweetspot” eller ringa receptionen.  Detta för att vi inte ska ta upp starttider vi inte använder. Det finns många golfsugna golfare på Hills.


Läger
Under 2021 kommer ett antal läger att anordnas.

  • Påsklovsläger (info kommer längre fram)
  • Sommarläger v. 25 med Teen Cup som avslutning
  • Sensommarläger v. 32 (info kommer längre fram)

Mer information om sommarlägret hittar du här.


Våra tränare
Daniel Grestam – Head Pro
Sara Djos
Joel Sjöholm
Markus Forsbohl

Läs mer om våra tränare här.

ANMÄLAN till kurser gör du VIA DENNA LÄNK (länk finns också på respektive träningsgruppsida).