GOLFVETT – CARE OF THE COURSE

För att göra det möjligt att ge dig som spelar Hills ”Sveriges bästa golfupplevelse”, så måste vi hjälpas åt. Utan golfarens kunskap och golfvett och etikett, är det en mycket svår uppgift att hela tiden lyckas prestera en golfbana i toppskick. Tre av de viktigaste sakerna du måste kunna som golfare när du spelar Hills, och alla andra banor är att laga nedslagsmärket, återplacera din torva/sanda och kratta en bunker på rätt sätt. Här är tre filmer som visar hur man gör (länk).

BOKA STARTTID

På Hills bokar du din starttid genom appen Sweetspot. Länk till instruktionsfilm om hur du laddar ner Sweetspot och skapar ett konto hittar du längst ned på denna sida.

Vid tävlingsanmälan använder du Min Golf.

SÅ BOKAR DU STARTTID VID ”SOMMARGREENFEE PÅ HILLS”, inköpt genom vår webbshop:
Starttid bokas genom appen Sweetspot. Klicka på den tid du önskar spela i appen, välj betalningsalternativ ”betala på plats”. Fullfölj bokningen oavsett prisbild. Ta med dig värdebeviset du fick vid köp i webbshopen (antingen skriftlig eller digitalt) och visa upp i receptionen vid incheckning.

Starttid kan alltid bokas 60 dagar i förväg.

HITTA HIT

Adressen till oss är Hills väg 2, 431 51 Mölndal. Reception når du via 031-727 15 00 eller info@hillsgolfclub.se. Restaurangen 031-727 1525, restaurang@hillsgolfclub.se.

PRISBILD GREENFEE

Gällande greenfee jobbar vi med dynamisk prissättning och priset beror på tidpunkt under säsongen och vilken tid på dagen du vill spela. Aktuella priser syns i Sweetspot. Juniorer har alltid halva priset på gällande greenfee.

GREENFEEKONTROLLER

På Hills utför vi greenfeekontroller med jämna mellanrum. Är greenfee inte korrekt betald före spel, måste spelaren erlägga dubbel aktuell greenfee. Vidare rapporteras händelsen till Svenska Golfförbundet med risk för avstängning från golfens bokningssystem, samt till spelarens hemmaklubb.

Varje starttid måste ankomstregistreras i Hills reception, alternativt i Sweetspot, senast 20 minuter innan tee time.

AVBOKNINGSPOLICY GREENFEEGÄSTER

Avbokning eller förändring av antalet spelare i er starttid ska ske senast tre timmar före start. En greenfeebokning måste vara korrekt avbokad senast tre timmar innan starttiden, för att kunna återbetalas.

GOLFBILSHYRA, 18 HÅL

På Hills har vi 60 golfbilar som rullar kontinuerligt. Bil behöver därför inte förbokas.
PRIS: 450:-/ bil för gäster
250:-/bil för medlemmar och medlemsgäster

VAGNHYRA 18 HÅL

50:- för vanlig vagn
100:- för elvagn

HYRSET

Fullt set med golfklubbor från Titleist: 400 kronor/dag.

SKÖTSELARBETEN PÅ BANAN

…som påverkar spelet i större omfattning finns alltid publicerat under AKTUELLA NYHETER. Vår reception finns också tillhands för att ge mest aktuell information, info@hillsgolfclub.se 031-727 1500.

DRIVING RANGE

Hills driving range erbjuder ett stort antal slagplatser, både från gräs och matta. Tio av dessa platser är under tak med både vind- och regnskydd, samt tillgång till ljus och infravärme. En hink med bollar ingår alltid för dig som är greenfeegäst.Driving rangen stänger onsdagar 20.00 för underhåll/bollplockning och öppnar igen torsdagar 08.30. Detta sker varje vecka om inte annat meddelats.

HALFWAY HOUSE

Hills Halfway House hittar du efter hål 10, placerat i klubbhusets undervåning. Öppettiderna varierar under säsong, fråga gärna i restaurangen innan rundan vad som gäller för dagen. Vid Halfway House finns även tillgång till dricksvatten och toaletter.

HEKTOMETERSYSTEM FRÅN TEE

På Hills använder vi ett teemärkningssystem som kallas hektometer. Vi har ersatt färgerna på tee med siffror som är en förkortning av hur lång banan spelas (från respektive tee). Om du väljer att spela exempelvis tee 54 så spelas banan över c:a 5400 meter. Är du tveksam kring vilken tee som passar dig bäst, rådfråga oss i receptionen.

PARKERING

På Hills har du alltid fri parkering på vår stora parkeringsplats. På rangen har vi endast utrymme för parkering av golfbilar.

SPELTEMPO

En runda på Hills ska ta i genomsnitt 4 tim 20 min, uppdelat på 2 tim 20 min första nio och 2 timmar sista nio. I denna tid finns utrymme för en 10-minuters fika vid Halfway House. Använder du golfbil får du hjälp att hålla speltempot via GPS-systemet. Går du banan till fots är vi tacksamma om du håller koll på tiden manuellt. Vi uppmuntrar till bra golfetikett och ser därför gärna att du släpper igenom en snabbare boll, om så är lämpligt.

ÖVNINGSGREENER

Hills har två stora putt- och närspelsgreener, en vid ettans tee på hela 1 300 m2 och en vid driving rangen på 1 000 m2. Båda greenerna håller samma standard som de ute på banan och är därför perfekta att besöka innan rundan börjar.

MER OM SWEETSPOT

Så här laddar du ned, samt skapar ett konto, med Sweetspot (länk).

Informationen på sidan uppdaterad 10 juni 2020.