Uppdaterat 8 mars 2021

HITTA HIT

Adressen till oss är Hills väg 2, 431 51 Mölndal. Reception når du via 031-727 15 00 eller info@hillsgolfclub.se. Restaurangen 031-727 1525, restaurang@hillsgolfclub.se.

GOLFVETT – CARE OF THE COURSE

För att göra det möjligt att ge dig som spelar Hills ”Sveriges bästa golfupplevelse”, så måste vi hjälpas åt. Utan golfarens kunskap och golfvett och etikett, är det en mycket svår uppgift att hela tiden lyckas prestera en golfbana i toppskick. Tre av de viktigaste sakerna du måste kunna som golfare när du spelar Hills, och alla andra banor är att laga nedslagsmärket, återplacera din torva/sanda och kratta en bunker på rätt sätt. Här är tre filmer som visar hur man gör (länk).

SKÖTSELARBETEN PÅ BANAN

…som påverkar spelet i större omfattning finns alltid publicerat under AKTUELLA NYHETER. Vår reception finns också tillhands för att ge mest aktuell information, info@hillsgolfclub.se 031-727 1500.

SPELTEMPO

En runda på Hills ska ta i genomsnitt 4 tim 20 min, uppdelat på 2 tim 20 min första nio och 2 timmar sista nio. I denna tid finns utrymme för en 10-minuters fika vid Halfway House. Använder du golfbil får du hjälp att hålla speltempot via GPS-systemet. Går du banan till fots är vi tacksamma om du håller koll på tiden manuellt. Vi uppmuntrar till bra golfetikett och ser därför gärna att du släpper igenom en snabbare boll, om så är lämpligt.

DRIVING RANGE

Hills driving range erbjuder ett stort antal slagplatser, både från gräs och matta. Tio av dessa platser är under tak med både vind- och regnskydd, samt tillgång till ljus och infravärme. En hink med bollar ingår alltid för dig som är greenfeegäst. Driving rangen stänger onsdagar 20.00 för underhåll/bollplockning och öppnar igen torsdagar 08.30. Detta sker varje vecka om inte annat meddelats.

ÖVNINGSGREENER

Hills har två stora putt- och närspelsgreener, en vid ettans tee på hela 1 300 m2 och en vid driving rangen på 1 000 m2. Båda greenerna håller samma standard som de ute på banan och är därför perfekta att besöka innan rundan börjar.

HEKTOMETERSYSTEM FRÅN TEE

På Hills använder vi ett teemärkningssystem som kallas hektometer. Vi har ersatt färgerna på tee med siffror som är en förkortning av hur lång banan spelas (från respektive tee). Om du väljer att spela exempelvis tee 54 så spelas banan över c:a 5400 meter. Är du tveksam kring vilken tee som passar dig bäst, rådfråga oss i receptionen.

HALFWAY HOUSE

Hills Halfway House hittar du efter hål 10, placerat i klubbhusets undervåning. Öppettiderna varierar under säsong, fråga gärna i restaurangen innan rundan vad som gäller för dagen. Vid Halfway House finns även tillgång till dricksvatten och toaletter.