Uppdaterat 25 juli 2017
Hills damer höll huvudkonkurrenten Ringenäs bakom sig och avgick med segern i Lag-SM Damer 2017. Helsingborgsklubben Vasatorp tog sitt sjunde SM-guld i lag för herrar efter en finaldag där det svängde i toppen flera gånger. Hills herrar lämnar Barsebäck bakom sig med en bronspeng, och upprepade därmed framgången från förra året.

Hills damer ryckte tidigt till sig ledningen

Hills titelförsvarande damer, med bland andra de framgångsrika flicklandslagsspelarna Beatrice Wallin och Amanda Linnér samt tourspelaren Linda Wessberg, höll för trycket och ryckte tidigt till sig en ledning mot huvudkonkurrenten Ringenäs Golfklubb. En ledning som de aldrig släppte. Göteborgskorna slutade på tolv över par, sex slag före Ringenäs, som slutade 18 över par. Trea blev hemmaklubben Barsebäck GCC, 32 över par.

Daniel Grestam, kapten för Hills damer, torkade svetten ur pannan och lyfte upp dottern Signe, drygt 1,5 år, i famnen efter att ha firat med spelarna vid artonde green efter sista putten som slogs i av Amanda Linnér.

När vi ledde med sex slag på 16:e hålet förstod jag att det var klart. Det var lite skönare än förra året, då det avgjordes på sista putten – och då visste vi inte ens att vi hade vunnit.

Varför vinner Hills damer för andra året i rad?

Därför att vi är världens grymmaste gäng, och för att tjejerna respekterar både varandras likheter och olikheter. Alla ställer verkligen upp för varandra. Vi är ett lag helt enkelt!

Hela resultatlistan Lag-SM damer

Jämt och svängigt under herrarnas finaldag
Det svängde ordentligt i herrarnas toppskikt under lördagen. Hills var i sex slags ledning ett tag, men ett besök i skogen på 16:e hålet blev kostsamt. AIK Golfklubb jagade bakifrån och var nära att komma ikapp segraren Vasatorp, men slutade ett slag efter, 24 under par mot skåningarnas 25 under par.

Hela resultatlistan Lag-SM herrar

Johan Edfors
Alfred Eriksson
Coach: Jonas Söderlund

Här följer du herrarnas scorer.

Efter spel fredag, dag 3
Det är fantastiskt spännande just nu och båda Hills lag har möjlighet att ta SM guld i morgon.

Hills herrar, förstärka av Johan Edfors de två sista dagarna, delar ledningen med Vasatorps Golfklubb, 32 under par. Trea är AIK Golfklubb, 29 under par och fyra Upsala Golfklubb, 28 under.

Jonas Söderlund, kapten för Hills herrar, är mycket nöjd med dagen:

Vi låg trea inför dagen och lovade oss själva att vara minst trea efter dagens slut, och därmed ge oss chansen att slåss om SM-guldet. Dagens insats inte bara motsvarade förväntningarna, utan även överträffade dem. Vi är precis där vi vill vara och har positionerat oss bra inför sista dagen.

På damsidan utvecklar sig Lag-SM till en kamp mellan Hills GK och Ringenäs GK, precis som förra året då göteborgskorna avgjorde på sista hålet. Ledningen lagen emellan har växlat under dagen liksom vädret på Barsebäck. Västkustklubbarna är i delad ledning på åtta över par. Hoppet till trean Barsebäck GCC är hela 15 slag,

Daniel Grestam, kapten för Hills damlag, är även han nöjd med sina spelare:

Efter viss motgång på förmiddagen har tjejerna visat grym inställning och hjärta. De vände trenden och tog igen förlorad mark under eftermiddagens fyrbollar. Nu ser vi fram emot en riktigt rolig morgondag i ett helt jämnt läge.

Om ni inte redan planerat er lördag så åk gärna ner till Barsebäck, kan bli en minnesvärd dagsutflykt! Och om du inte har vägarna söderut, här är leaderboarden:

Herrarnas scorer:
…och här hittar du damernas:

Delar av bild och text hämtat från Svenska Golfförbundet.

Efter spel torsdag, dag 2
På herrsidan delar nu AIK Golfklubb och Vasatorps Golfklubb på ledningen efter två dagars spel, med Hills som goda treor endast ett slag efter.
För damerna så gäller att Hills fortfarande är i ledning, om än knappt före Ringenäs GK som är hack-i-häl ett slag efter. Till trean, hemmaklubben Barsebäck GK, är det tio slag.

Efter spel onsdag, dag 1
”Både tjejer och killar visade bra inställning och agerande hela långa onsdagen över 36 hål med både fouresome och fyrboll bästboll.
Det är mycket golf kvar, vi skall spela ytterligare 216 hål men har i alla fall satt oss i bra läge för fortsatt spel på både dam- och herrsidan. Under torsdagen väntar fyra singlar med utvilade och garanterat taggade spelare på första tee!” Daniel Grestam