Publicerat 19 oktober 2018
Hösten är här och med den kommer ett ökat behov för många att träna på Hills driving range. Här sammanfattar vi vad som gäller för lediga mattor vid gruppträning, tillgång till infravärmare  samt hur våra olika lyskällor fungerar. Vi har även tidigare publicerat en artikel om vad som gäller kring höstarbeten, spel från mattor på tee etc. 

INFRAVÄRME
Vi har tio slagplatser med infravärme, samt ytterligare en matta med värmare i gången vid bollmaskinen. Infravärmen fungerar från och med den 14 november, eller tidigare om det blir ovanligt kallt för årstiden. Du startar infravärmen genom att trycka på knappen som sitter på pelaren vid varje matta. Värmen är därefter påslagen i 30 minuter.

LEDIGA MATTOR VID GRUPPTRÄNING
Våra golftränare Daniel Grestam, Sara Djos och Jonathan Grogan håller, vintern igenom, i olika pass med gruppträning på rangen. För att förenkla för dig som vill träna kvällstid börjar vi inom kort att publiceras deras schema på Hills hemsida under Golf Academy / Vinterträning. Varje gång det är organiserad gruppträning är alltid minst fem av våra totalt elva spelplatser under tak lediga för dig som vill träna på egen hand. Tränarnas scheman sätts även upp på anslagstavlan som, från och med måndag 22 oktober, är monterad i gången vid bollmaskinen. Exakt vilka mattor som är upptagna för gruppträningen står alltid på uppskrivet på skylten som tränarna placerar ut vid den första av de upptagna mattorna.

SÅ FUNGERAR LJUSKÄLLORNA
Ljuset i taket på rangehuset är ställt med astrour, dvs regleras efter gryning och skymning. Det tänds genom rörelsesensorer och släcks 10 minuter efter att sista personen lämnat.

Våra strålkastare vända ut mot rangen tänds genom knappen som sitter i gången, precis till höger innan bollmaskinen. De är tända 240 minuter i taget. När strålkastarna slocknat, måste de få tid att kylas ner och kan startas om först efter 10-15 minuter. För att veta när de är redo att startas om; vänta till den röda lysdioden slocknat.

BOLLMASKINEN
Fungerar i vinter med bollkort, eller pollett. Ring receptionen i första hand, 031-727 1500, om det är något som strular med maskinen, alternativt Hills Restaurang 031-727 1525. Inför varje helg fylls maskinen med tillräckligt antal bollar för helgens träning, och bollarna bör inte hinna ta slut.