Publicerat 19 december 2014
Den här filmen är en summering av mer än två års hårt arbete av väldigt många medarbetare, som bidragit med olika kompetenser. Jag får verkligen en ”wow”-känsla när jag ser filmen. Slutresultatet blev mycket bättre än vad jag hoppades på när vi tog första spadtaget i april 2012. Även om jag varit delaktig i designprojekt förr, så hade jag aldrig tidigare varit med om något så här omfattande. När man är på hemmaplan får det inte bli fel.

Jag tycker visuellt att banan blivit fantastiskt bra. Men också hur den spelas. Det hål jag var lite tveksam till och osäker på hur slutresultatet skulle bli, är den sträckning vi nu kallar hål 9. Utgångspunkten var ett bra par 5 hål med mycket risk and reward. Det var inte självklart att vi skulle ”trasa sönder” det och skapa två nya hål. Personligen känner jag att det var en stor utmaning som sen blev till det bättre. Det är ju förstås också upp till de som spelar, att tycka och känna.

Under invigningen den 30 juni i år var det mycket känslor för mig och jag kände en enorm stolthet för vad vi tillsammans lyckats åstadkomma. Vi fick ihop det till slut, efter mycket blod, svett och tårar. Det var första gången då jag själv varit så fysiskt närvarande i ett designprojekt. Nu fick jag chansen att följa arbetet på nära håll. Jag har verkligen sett hur mycket tid och energi det tar.

Det är klart att ett sådant här omfattande projekt aldrig går helt utan att man stöter på problem, men faktum är att det enda som egentligen ställde till det för oss var den kalla vintern 2012/2013. Vi fick 80cm tjäle i jorden som gjorde att vi blev försenade tre månader. Banan fick mycket stryk av kylan och det var en tuff uppgift som väntade våra banarbetare när kylan väl släppte.

En otroligt stark insats av hela teamet gjorde att vi, trots förseningen, nådde fram till vårt måldatum den 30 juni 2014. Allt blev klart i tid och det blev otroligt bra! Nu tar nästa fas i utveckling av Hills vid, och vi förflyttar fokus från ombyggnation till utveckling av banans kvalitet. I och med att banskötsel nu får stå i fokus, kommer banan under 2015 förhoppningsvis upplevas ytterligare ett strå vassare.

Jag hoppas att alla medlemmar, liksom jag själv, ser fram emot ett nytt golfår på Hills Golf & Sports Club 2015!

Johan Edfors