Frost på banan senarelägger spelet

Publicerat 11 april 2021
Det är frost på banan idag vilket gör att vi senarelägger starttiderna. Banan kommer att öppnas kl 10 med första bokade bollen för dagen, och startiderna rullar sedan på i turordning. Berörs du, får du ett mail av oss i receptionen med information om vilken justering som gäller. Är du osäker och har frågor, ring oss gärna på 031-727 1500.

Imorgon öppnar golfbanan

Publicerat 8 april 2021
Äntligen är golfsäsongen här igen och när vi nu öppnar golfbanan för spel kommer vi att öppna 15 av 18 ordinarie greener. På hål 5, 12 och 13 kommer vi spela på provisoriska greener. Detta gör vi för att växtligheten är låg i det kyliga vädret och vissa av hålen fortfarande har tjäle kvar i marken. I övrigt öppnar vi alla spelytor och spelar från gräs på tee och utan slagmatta på fairway. Vissa tees kommer eventuellt att flyttas framåt eller bakåt på grund av risk för slitage. Det är som alltid viktigt att vi tillsammans hjälps åt att laga nedslagsmärken och lägger tillbaka uppslagen torv. Läs mer

Custom fitting med Titleist den 9:e april

Publicerat 1 april 2021

Det är mycket som händer den 9:e april. Golfbanan öppnar för året och Titleist är tillbaka på Hills och kör costum fitting nere vid driving rangen. Titleist är här mellan kl 13:00-17:30 och du är välkommen att boka din tid HÄR.

Golfbanan öppnar den 9:e april

Uppdaterat 29 mars 2021

Golfsäsongen börjar nu närma sig på allvar och vi har beslutat att öppna upp anläggningen för spel från och med fredagen den 9:e april. De senaste veckornas väderlek har medfört att tjälen äntligen släppt, marken börjat torka upp och att vi nu kunnat börja arbeta med spelytorna. Det är dock en bra bit kvar tills marktemperaturen når sju grader, vilket krävs för att det ska börja växa och att vi på ett säkert sätt kan spela golf på ytorna. Läs mer

Vårens kursprogram

Uppdaterad 17 mars 2021
Nu har vårens kurser öppnat för anmälan och det finns otroligt mycket roligt att välja bland. Behöver du öva på svingen, närspelet – eller kanske bara vill komma igång genom att ta ditt gröna kort? Alla möjligheter finns och du hittar kurserna i spalten under kursutbud på hemsidan.

Då öppnar golfbanan – Se Mats Sterner intervjua Christofer Andersson

Publicerat 12 mars 2021
Vad vore en säsongsstart utan en film med Mats Sterner VD och vår Course Manager Christofer Andersson? Under drygt åtta minuter sammanfattar de var vi står efter 2020 och blickar framåt mot en ny, intensiv säsong.

Vad har hänt under vintern?
Teamet har renoverat 56 brunnar, främst placerade på fairway, vilket ger en torrare spelyta.

Slyarbeten har genomförts runt 5:ans green, men även på hål 14, 16 och till viss del 17. Vissa döda träd och buskar har tagits bort. Syftet är att ge mer ljusinsläpp samt att även underlätta för dig som behöver leta efter din boll.

Vad är i fokus för banarbetarteamet under 2021?
Framför allt ska våra fairwayytor förbättras och ett större arbete planeras därför in. Målsättningen är att få en torrare, och fastare, spelyta.

Årets skötselvecka är inplanerad till tiden runt midsommar då alla finklippta delar (tees, fairways, foregreens) dressas.

Andra nyheter inför 2021?
Ett nytt hanteringssystem för sandflaskor tas i drift. Flaskorna placeras ute på banan. Annars gäller som vanligt; återplacera din torv och laga dina nedslagsmärken. Dessa små, enkla åtgärder gör inte bara livet enklare för andra golfspelare, det gör även jobbet lättare för teamet på banan.

Hills får ny slope
Var tionde år slopas banan om, och i år har turen kommit till Hills. I samband med detta tar vi även tillfället i akt och gör vissa andra justeringar som kommer märkas främst från tee och därmed hur långt banan spelas. Våra nya teenamn blir 64-62-58-54-50-45-41.

Då öppnar banan
Vädret de kommande veckorna styr helt när banan öppnar. Temperaturen i marken behöver vara på en konstant nivå mellan 6-8 grader för att säkra god grästillväxt.
Teamet på banan kommer även genomföra hålpipning, dressning och hjälpsådd innan öppningsdatum, för att störa spelet så lite som möjligt.
Målbilden är att öppna Hills till påskhelgen.

Hills söker personal till restaurang/reception

Uppdaterat 9 mars 2021
Vi vill att du älskar service, brinner för att lära dig nytt och tycker att omväxling förnöjer. Arbetstiderna är fördelade på vardag som helg, dag som kväll och du kommer tjänstgöra både i restaurangen och i vår golfreception, något som ger en bred erfarenhet av livet på en golfklubb.
Har du tidigare jobbat med golf eller varit i restaurangmiljö är detta självklart meriterande, men inte ett krav. Det du inte kan sedan tidigare, får du så klart chansen att lära dig hos oss! Vi har behov av förstärkning från och med slutet av mars, och har både heltid- deltid- samt timanställningar att erbjuda. Vi anställer löpande och lön är enligt gällande avtal. Sökande ska ha fyllt 20 år.

Är du intresserad eller känner någon som vore perfekt för jobbet? Hör av dig till oss med CV och personligt brev till matilda.ljungberg@hillsgolfclub.se.

Årets juniorkurser öppna för anmälan

Publicerat 25 februari 2021
Äntligen har säsongens kursprogram för juniorer öppnat för anmälan. Du hittar allmän information om alla Hills juniorträning/grupper här.

Kurser för våra yngre golfare:
Knattegolf – För de allra yngsta (3-5 år)
Golfkul – För våra yngre golfare (6-8 år)
Ungdom mot hcp 54 – ”Nybörjare” (9-14 år)
Fortsättningsträning – hcp 54 och lägre

Anmälan till kurserna ovan sker via denna länk.

Kurser för tävlingsjuniorer
Framtidsjunior yngre, 9-14 år – För framtida elitspelare
Framtidsjunior – För framtida elitspelare
Utvecklingsjunior – För fortsatt utveckling
Elitjunior

Vid frågor eller intresse för tävlingsjunior-kurser, hör gärna av dig till oss på junior@hillsgolfclub.se.

Bollarna slut på rangen

Publicerat 19 februari 2021
Bollarna är slut i maskinen på driving rangen och med anledning av snön är det självplock som gäller tills vidare. Vi hoppas att kunna plocka igen i början av nästa vecka.

Hills greenkeepers söker fler kollegor inför säsongen 2021

Publicerat 9 februari 2021
I en avskild dal gränsande till Sandsjöbacka naturreservat utanför Göteborg ligger Hills Golf & Sports Club mycket vackert beläget. Banan, som invigdes 2005, bjuder på en golf- och naturupplevelse i högsta klass och är ursprungligen en skapelse av de berömda golfbanearkitekterna Arthur Hills och Steve Forrest. Banan har sedan förädlats och vidareutvecklats av proffsgolfaren och delägaren, Johan Edfors.

Vi söker nu greenkeepers för tillsvidareanställning, säsongspersonal samt sommarpersonal och hoppas att du som söker har:

  • Erfarenhet av skötsel av golfbanor eller grönytor.
  • Utbildning inom grönyteskötsel.
  • Är intresserad av golf samt arbetsvillig och har förståelse för att yrket kräver mycket arbete under sommarperioden. Du är även ordningsam samt fungerar bra i grupp.
  • Körkort. Även annat kunskaps- eller förarbevis är meriterande.

Anställningstid, arbetstid och lön enligt överenskommelse.

Vi på Hills strävar alltid efter att ha bra, motiverad, och återkommande personal. Inget av ovanstående är därför ett krav, då det är av större vikt för oss att hitta rätt person/personer som förstår och uppskattar vad vi försöker skapa på Hills.

Är du intresserad? Maila din ansökan till vår Course Manager, Christofer Andersson till christofer.andersson@hillsgolfclub.se eller ring på nr 0723-686993.

Självplock på rangen under helgen

Publicerat 22 januari 2021
Vi har för närvarande ont om bollar och vädret gör dessutom att vi har svårt att kunna plocka. Med anledning av detta är det självplock som gäller på rangen i helgen.

Pulkaåkning förbjuden på driving rangen

Det var många pulkaåkare på Hills under förra helgen. Vi uppmuntrar barnen att vara ute och leka och ha roligt i snön, MEN då driving rangen är öppen så är pulkaåkning och lek på just driving rangen förenat med livsfara och därmed FÖRBJUDEN. Vi hänvisar istället till backarna på hål 1, 11 och 18.

Restaurang och reception håller stängt över jul & nyår

Publicerat 17 december 2020
Hills reception och restaurang håller jul- och nyårsstängt mellan 23 december och 10 januari, och öppnar igen med ordinarie verksamhet måndag den 11:e. Gym och omklädningsrum är som vanligt tillgängliga för våra medlemmar mellan kl 05-23 alla dagar (accessnyckel eller kod krävs). Vi har något begränsade tvättmöjligheter under jul- & nyårshelgen, så hjälp oss gärna genom att ta med en egen handduk, så att ingen riskerar att bli utan.

Rangekorten kommer att fyllas på med 2021 års pott under januari. Eftersom det kräver en del handpåläggning kommer korten tyvärr inte vara fulladdade till den 1:a januari, utan detta görs senare under månaden.

Rangen stängd mellan kl 13-15 på söndag

Publicerat 11 december 2020
Nu på söndag, den 13 december mellan kl 13-15, är det bollplockning på rangen. Rangen håller därför stängt mellan dessa tider, och är öppen som vanligt från kl 15 igen.

Julmiddag för upphämtning

Publicerat 2 december 2020
Med anledning av läget som råder kring covid-19 i Sverige, får vi tyvärr meddela att årets julsupé ställs in. Vi fortsätter att hålla öppet under dagtid, och erbjuder både dagens lunch samt en 3-rätters jullunch, men kommer alltså inte att hålla öppet under kvällar och helger i december. Läs mer

Förtur vid lektion och gruppträning

Publicerat 1 december 2020
Hills Golf Academy har, vid lektion och gruppträning på driving rangen, förtur på matta 1 och 2, samt följande dagar och tider:

Måndag kl 15.30-19.30, 3 st mattor
Tisdag kl 17.00-19.00, 4 st mattor
Onsdag kl 16.00-19.30, 4 st mattor
Torsdag kl 17.00-19.00, 6 st mattor
Söndag kl 10.00-12.00, 4 st mattor

Sex unika villor vid 2:ans green släpps snart till försäljning

Publicerat 1 december 2020
Våren 2021 startar försäljningen av sex stora, efterfrågade, villor på generösa tomter i söderläge med en unik utsikt mot Hills golfbana och 2:ans green. Villa Bok har flexibla 5-7 rok fördelade på cirka 206 kvm och tomterna varierar mellan 750-1040kvm. Arkitekterna har för dessa tomter ritat fram en stor villa med altandäck som vetter mot söder och med utsikt över golfbanan. Villornas arkitektur följer idén för hela området med genuina material, mustiga jordtoner och moderna linjer. Förutom från altandäckets söderläge kan du även njuta av dagens sista solstrålar på den stora terrassen mot väster på andra våningen. Läs mer

Golfbanan stängd för säsongen

Dagens kalla väder, tillsammans med de senaste veckornas regnande, har lett till att vi idag har tagit beslut om att stänga golfbanan för året. Vi bedömer att spel på våra gräsytor under de kommande veckorna inte kommer vara möjligt utan att orsaka skador, och väljer därför att stänga banan. Läs mer

Klubbhusets öppettider

Publicerat 16 november 2020
Men anledning av Covid-19 och utökade rekommendationer som påverkar vår restaurangverksamhet, har vi kortat ner öppettiderna för klubbhuset något. Klubbhuset kommer därför att hålla öppet måndag-söndag mellan kl 08.00-15.00. Frukost erbjuds från kl 08.00 och lunchen serveras, i vanlig ordning, mellan kl 11-14. Tiderna utökas sedan igen när vi drar igång serveringen av vår fantastiska julsupé, om bara några veckor.

Hills rekryterar Markus Forsbohl till tränarteamet

Publicerat 15 november 2020
Vi välkomnar Markus Forsbohl som ny golftränare på Hills! Markus har bred och mångårig erfarenhet som tränare inom golfen och kommer senast ifrån Lysegårdens Golfklubb där han varit i 17 år, varav de senaste 12 åren som Head Pro. Han var innan dess på bland annat World of Golf, Delsjö Golfklubb och varit caddy/coach på LPGA Touren under tre år. Han har också hunnit med uppdrag som assisterande landslagscoach vid ett flertal tillfällen genom åren. Läs mer

Fler tider för custom fit

Publicerat 3 november 2020
Då intresset varit stort har Erik Göterling från Titleist nu utökat antalet platser för klubbutprovningen på Hills den 14 november mellan kl 10.00-14.00. Det finns därför ytterligare sex st bokningsbara tider för club fitting.
Anmälan sker via mail till erik.goterling@hotmail.com.

Hills går över till vintergolf

Uppdaterat 2 november 2020
Med anledning av stora mängder nederbörd så håller vi, från och med den 2 november, endast en kortare vinterslinga öppen för spel. Slingan som spelas är hål nr 1, 2, 3, 7, 8 och 18. Övriga hål är stängda tills vidare på grund av väta.

Spel sker från slagmatta på hela spelfältet och dessa hämtas ut i receptionen eller restaurangen samt 1:a tee. Mattan lämnas sedan tillbaka efter rundan.
Varannan tid är bokningsbar och denna bokas som vanligt i Sweetspot. Banan är endast öppen för medlemmar, partners samt gäst till medlem. Läs mer

Regn stänger golfbanan

Publicerat 28 oktober 2020
Stora mängder nederbörd på kort tid har gett oss ett mycket blött Hills. Golfbanan är därför stängd onsdag och torsdag och eventuellt längre om det dåliga vädret fortsätter. Har du frågor om din starttid är du alltid välkommen att kontakta receptionen på 031-727 1500.

Final i JSM Klubblag

***Uppdatering: FINALEN I JSM KLUBBLAG INSTÄLLD***

Efter att en av spelarna i ett av de fyra lagen testat positivt för Covid-19 fattades beslutet att ställa in tävlingen efter fösta dagens spel.

Publicerat 26 oktober 2020
På Kristianstad GK avgörs de kommande tre dagarna, JSM klubblag, där Hills tillsammans med Landeryd, Abbekås och Vasatorp gör upp om medaljerna! För femte gången på sex år är Hills härliga juniorer i finalen som normalt avgörs i Spanien men i år, pga Covid-19, spelas i Skåne.  Läs mer