Skötseldagar månadsskiftet juli – augusti

Publicerat 9 juli 2020
Efter att ha sett mycket goda effekter av skötseldagarna i mitten av juni, har vi nu beslutat om nya dagar vid månadsskiftet juli/augusti. Arbetet är inplanerat 26-28 juli, samt 2-4 augusti. Mer information om hur arbetet läggs upp kommer inom kort.

Grymma Hillsinsatser under DM & Mästarmötet

Publicerat 6 juli 2020
Den gångna helgen spelades DM på Hills. Trots mycket besvärliga förhållanden med regn och blåst fick vi se exempel på mycket bra spel, framför allt från våra duktiga Hillsspelare. Isabella Hahne vann Dam-klassen i utklassningsstil med 139 (67, 72 ) slag var hon hela 20 slag bättre än tvåan. Herrklassen dominerades av Martin Söderberg som med 134 (66, 68) slag var 10 slag bättre än Michael Noreen. I herrklassen tog Hillsspelare 5 av de 6 första platserna. Läs mer

Rutiner för morgongolf på Hills

Publicerat 1 juli 2020
Det lockar att spela en tidig golfrunda nu under årets ljusaste veckor. För dig som är morgongolfare kommer här ett förtydligande om vilka tider och rutiner som gäller på Hills, allt för att skapa en bra upplevelse både för dig och banans personal. Läs mer

Tee 54 åter i bruk

Publicerat 26 juni 2020
Från och med idag, fredag, är tee 54 åter i spel och ett av våra större projekt för bättre spelytor är därmed avslutat. Välkommen att spela Hills!

Medlemsgolfen drar igång 1 juli

Publicerat 25 juni 2020
Nu är snart Medlemsgolfen igång för året, efterlängtad av många. Första spelomgången blir onsdag 1 juli, finalspelet den lördag 26 september. Det finns dock en hel del att tänka på, för dig som vill vara med.

  • Hålla avstånd för att minska risken för smittspridning
  • Ankomma till klubben max 1 timme före din starttid
  • Lämna klubben max 1 timme efter avslutad rond
  • Undvika att använda anläggningens omklädningsrum

Här finns all information om Medlemsgolfen. Notera särskilt nya rutiner kring scorekort, betalning samt vikten av att alltid föranmäla sig via Min Golf.

Skötselvecka på banan för bättre spelytor

Uppdaterat 20 juni 2020
Mycket spel på kort tid i kombination med en kall och torr vår har gjort att flera av våra spelytor är slitna och i behov av flera olika kvalitetshöjande skötselåtgärder. För att uppnå det bästa, och mest långsiktiga, resultatet har vi beslutat att genomföra en rad olika aktiviteter på kort tid. Detta kräver att banan stänger vissa tider på dygnet, för att banpersonalen ska få en chans att hinna med. Läs mer

Våra juniorer kan golfvett – kan du?

Publicerat 16 juni 2020
Att man som juniorgolfare noga får lära sig hur man återplacerar torv, krattar en bunker och lagar ett nedslagsmärke är nog ingen som blir förvånad över. Men hur lätt är det inte att glömma ”hur man gör” i takt med att åren går? Här får du enkla instruktioner av nästa generation golfare. Gör som våra juniorer, ta hand om vår bana på rätt sätt så att spelupplevelsen alltid är på topp. Det tjänar vi alla på!

Läs mer

Nya tävlingsbestämmelser från 1/7 – detta gäller

Publicerat 12 juni 2020
Den 29/5 presenterade Folkhälsomyndigheten (FoHM) nya rekommendationer för idrotten där man öppnade upp för tävlingsverksamhet igen. Den 5/6 presenterade Svenska Golfförbundet (SGF) hur detta påverkar tävlingsverksamheten på klubbarna.

I mellanperioden publicerade Svensk Golf en artikel (3/6) på sin hemsida med rubriken ”Grönt ljus för klubbtävlingar”, vilket fått ganska stor spridning och gjort att vi fått ett flertal påstötningar från medlemmar och gäster om vår tävlingsverksamhet.

När nu SGF presenterat under vilka former som tävlingsverksamhet kan bedrivas så är rubriksättningen på Svensk Golfs artikel inte riktigt rättvisande då det är en mängd begränsningar som skall uppfyllas.

Läs mer

Anmäl dig till DM Dam/Herr, spelas på hemmaplan

Publicerat 10 juni 2020
I år har Hills fått äran att stå som arrangör av Distriktsmästerskapet för herrar och damer. Tävlingen spelas 4-5 juli som slagtävling över 36 hål (18+18) Vi hoppas få se riktigt många deltagare från hemmaklubben. Anmälan sker via Min Golf.

Medlemsgolfen drar igång 1 juli

Publicerat 12 juni 2020
Nu är det äntligen dags att komma igång med årets Medlemsgolf. Första omgången spelas 1/7 och sista 23/9. Därefter spelas finalspelet lördagen den 26/9. Vi kommer inom kort komma ut med mer information angående anmälan, betalning och inlämning av resultat under nästa vecka. Hoppas ni alla är riktigt sugna på att komma igång att tävla! Hälsar Tävlingskommittén genom Magnus Larsson. Mer information om Medlemsgolfen hittar du här.

Arbete med brunnar på fairway ger bättre spelupplevelse

Publicerat 9 juni 2020
Teamet på banan har nu påbörjat ett projekt där ytan runt brunnar på fairway ska jämnas ut. ”Över tid höjs marknivån naturligt på en golfbana, medan brunnen har sin fasta plats. Det skapas därför en nivåskillnad. Vi har ca 150 brunnar på Hills, där vi primärt jobbar med de brunnar som har störst lutning och därmed de blötaste områdena. Genom att minska lutningen blir spelupplevelsen bättre”, säger Christofer Andersson, Course Manager i en kommentar.  Läs mer

Wedge-Ball-Irons Game fitting event 26 juni

Uppdaterat 23 juni 2020
***AKTIVITETEN ÄR INSTÄLLD***
Kom och upplev Titleist produktlinje! Nu har du chansen att göra en individuell utprovning av wedgar, järnklubbor och golfbollar för att du ska spela din bästa golf. I anmälan ingår en SM8 wedge och golfbollar utifrån rekommendationerna från din utprovning! Vi börjar dagen med en föreläsning i klubbhuset, fortsätter med lunch på Hills Restaurang och därefter en clinic på rangen då flera representanter från Titleist specialistteam är på plats.
Datum 26 juni, 11.00-16.00
Antalet platser är begränsat till 15 stycken.
Pris: 1 999 kr. Anmälan till erik.goterling@hotmail.com
Läs mer

Idag invigdes elbilsladdning på Hills

Publicerad 28 maj 2020
Idag kopplades de första bilarna in i Hills nya elbilsladdningssystem, som därmed officiellt är invigt. Tack vare en innovativ lösning av Göteborgsföretaget ChargeNode har vi nu ett dynamiskt system som fördelar laddning mellan parkerade bilar, utan att alla uttag är påslagna hela tiden. Laddplatserna, som till slut blir 133 till antalet, integreras i befintlig miljö vilket gör att vi undviker de klassiska laddstolparna.

Då inte alla p-platser ännu har en laddfunktion, uppskattar vi jättemycket om du som inte behöver ladda, väljer en annan parkeringsplats i största möjliga mån. Laddplatserna är centrerade till de två mittsektionerna, och är utmärkta med både skyltar samt QR-koder (sitter på belysningsarmaturen). Läs mer

Padelevent med Hills damer

Publicerat 17 maj 2020
Är du medlem på Hills och vill vara med och spela padel med ett härligt gäng tjejer? Nu bjuder Hills damsektion in till ett socialt event måndag 25 maj, 18.00-20.00.  Läs mer

Hitta bollen och vi bjuder på lunch

Publicerat 17 maj 2020
Du har väl inte missat receptionens fina erbjudande med golfbollar från White Label? Som extra bonus har vi gömt ett flertal bollar i paketen med en särskild märkning, som när den lämnas in ger dig en gratis lunch på Hills Restaurang.  Läs mer

Spela Hills även från tee 57

Publicerat 15 maj 2020
Med start imorgon lördag kan du spela Hills på ett helt nytt sätt. Det har gjorts ytterligare en sträckning av banan som når 5722 meter och följaktligen kallas tee 57.  Läs mer

Vi ökar till tre bokningsbara tider

Publicerat 8 maj 2020
Då det är många av er medlemmar/partners som pga den rådande pandemin har mycket tid för golf, har vi nu ökat antalet samtida bokade tider från två, till tre. Spontantiden som går att boka samma dag och som INTE räknas in bland dessa tre tider, är kvar som tidigare. Det har heller inte varit lätt att använda bokningsappen Sweetspot efter deras senaste uppdatering och vi är medvetna om att deras system inte levererar fullt ut för närvarande. Sweetspot jobbar intensivt på att ständigt förbättra användarvänligheten.

Detta händer på hål 14

Uppdaterat 8 maj 2020
Arbetet med hål 14 fortsätter och vi förbereder nu för grässådd. Bunkern på högersidan har också formats klart och fått sin bunkerkant. Bottenplattan ska gjutas och därefter fylls bunkern med sand. Vi kommer i samma veva att torva ruffytan kring bunkern samt lägga en ruffkant runt det sandcappade området. Innanför ruffkanten sår vi med fairwaygräs. På bilden syns vad som blir 1) klippt ruff, 2) fairwayyta och 3) klippt ruff.

Läs mer