Välkommen till Hills 2022

Publicerat 12 januari 2022

Hej
Hoppas att du, som vi, haft en skön och välbehövlig jul- och nyårsledighet. Vi har nu öppnat upp klubbhuset och restaurangen igen. Vi hoppas att vi får se dig på lunch snart!

Nu blickar vi fram emot golfsäsongen 2022 som kommer bestå av många härliga golfupplevelser och mycket förberedelser inför säsong 2023, då även Torrekulla GK kommer ingå i Hillsfamiljen. Även att det är få plusgrader på termometern och vitt på backen lite här och var är träningsverksamheten på Hills i full gång. Våra tränare Sara, Joel och Markus drar i dagarna igång sina vinterkurser. Vill du få en rolig och nyttig start på säsongen – boka privatlektioner eller gå med i en kurs.

Välkommen till oss på Hills 2022

Vi har klippt ihop en film med minnesvärda golfupplevelser från 2021 – Du kanske rentav är fångad på bild. Håll till godo!

Hills håller jul & nyårsuppehåll till den 11 januari

Publicerat 2021.12.23

Hej
Nu går vi på jul och nyårsledighet och håller klubbhus och restaurang stängt över helgerna och öppnar åter den 11 januari. Gymmet och omklädningsrum är öppet som vanligt. Så att du kan arbeta bort julmaten 🙂

Vi vill tacka alla våra gäster, medlemmar och partners för det gångna året och ser fram emot ett fantastiskt kul och spännande 2022. Mycket händer hos oss på Hills under kommande år.

Ha en underbar jul och ett fantastiskt gott nytt år!

Varma önskningar

Dina vänner på Hills Golf & Sports Club

Julbord på Hills Restaurang

Den 2 december slår Hills Restaurang upp portarna till julens magiska värld. Upplev doftande glögg, glittrande julstämning och en kulinarisk matupplevelse med alla smaker som hör julen till. Njut av årets mysigaste högtid tillsammans med din familj och dina vänner hos oss på Hills Restaurang.

JULBORD

Torsdagar från 17.00 2/12 – 9/12 – 16/12
Fredagar från 17.00 3/12 – 10/12 – 17/12
Lördagar från 13:00 4/12 – 11/12 – 18/12
Söndagar från 13:00 5/12 – 12/12 – 19/12
Övriga datum och tider vid förfrågan.

Pris: 545:-/person


JULLUNCH

3-rätters jullunch serveras alla vardagar 30/11-22/12 11.00-14.00.
I jullunchen ingår en kall jultallrik till förrätt, dagens fisk eller kött samt en julinspirerad dessert och kaffe.

Pris: 295:-/person


BOKNING

Maila restaurang@hillsgolfclub.se.
Vi tar emot bokningar för företag och privatpersoner och  skräddarsyr gärna er upplevelse hos oss.

Välkommen till julen på Hills Restaurang

Banan stängd för säsongen

Publicerat 27 november 2021

Hej!
Idag faller den första adventsnön över Hills och vi stänger banan för säsongen.
Vi vill tacka medlemmar, partners och gäster för en fantastiskt rolig golfsäsong och hälsar alla golfare åter till våren 2022.

Glad första advent!

Med varma hälsningar

Vi på Hills

Välkommen till Hills höstmöte 24 november

Publicerat 18 november 2021

Höstmöte och en försmak av julen på Hills
Onsdag den 24 november är du som medlem i Hills hjärtligen välkommen till vårt höstmöte i klubbhuset. Då summerar vi årets golfsäsong och blickar framåt mot säsongen 2022.

Agendan för höstmötet

  • Året som gick 2021
  • Vad händer 2022?
  • Johan Edfors informerar om banombyggnader inför 2023
  • Framtida projekt
  • Hills GK informerar om verksamheten
  • Avtackning av Daniel Grestam

Tid: 18:00-19:30

Anmälan
Då vi vill passa på och ge dig en försmak av det kommande julbordet ( som vi hoppas du redan bokat in dig på ) bjuder vi på en lättare julsmörgås. För logistikens skull vill vi att du anmäler dig genom att maila till info@hillsgolfclub.se.

Hål 1-9 stängda för säsongen

Publicerat 29 oktober 2021

Vintertid – Hål 1-9 avstängda för säsongen
Den 1 november lämnar vi ordinarie golfsäsong 2021 och påbörjar vinterns arbete med banan. Vi stänger därför hål 1-9 då vi kommer arbeta med bland annat brunnar. Det innebär att vi endast spelar hål 10-18 under resten av säsongen. Observera att det endast är bil på väg ( läkarintyg gäller ej ). Du bokar dina starttider som vanligt i Sweetspot.

Öppettider fr 1 november
Reception mån-fre 08:30-15:00. Lör-sön stängt
Restaurang 08:00-16:00

Fritt spel på Torrekulla
I samband med att vi går över till vinterbana på Hills så får medlemmar möjlighet att spela fritt på Torrekulla GK fram till den 31 mars 2022. Du bokar din starttid via Min Golf

Foto: Marcus Magnberg

Hummergolfen lördag 9 oktober – Fullbokad!

Publicerat 27 september 2021

Det har varit stort intresse för Hummergolfen och den är nu fullbokad men du får gärna sätta upp ditt lag på reservlistan. Skicka ett mejl till info@hillsgolfclub.se

Äntligen dags för medlemstävling på Hills

Välkommen att delta i Hills klubbtävling Hummergolfen! Spelas 9 oktober som en Texas scramble, med tvåmannalag där minst sju utslag per spelare måste räknas. Shoutgunstart kl.10.30. Herrar spelar från tee 54, damer från 45. Ca 15.30 har vi prisutdelning. Priserna i tävlingen är självklart levande humrar!

Anmälan

Anmäl dig senast tisdag den 5 oktober 12.00 till Gamebook via https://tournament-site.golfgamebook.com/tournament/16989 eller scanna QR-koden nedan. Minst en i varje lag ska vara medlem i Hills Golf & Sports Club.

Max antal deltagare är 60 lag. Så anmäl dig så snart som möjligt.

550:-/person startavgift inkl.  frukost i klubbhuset, korv med bröd, dryck och kaffe, bulle på banan och hummersoppa. Greenfee för medföljande gäst 850:-

Skanna QR-koden med din kamera på din telefon för att anmäla dig till Hummergolfen

Välkommen!

 

Huvudsponsor Hummergolfen

Partners Hummergolfen

Bilder från KM 2021

Publicerat 27 augusti 2021

KM 2021 i bilder

Hills KM och KM-kategori spelades under helgen 7-8 augusti och försvarande mästare från 2020 Sebastian Söderberg och Andrea Bergsdottir spelade bäst över 36 hål och kan stolt bära titeln som KM-mästare 2021. LG Aasa och Hills var såklart ute på banan och fotade de som tampades med banan.

Hamnade du på bild? Kolla här

Bli en bättre golfare med Markus, Sara, Joel & Daniel

Publicerat 25 augusti 2021

Är du trött på att spelet inte stämmer ute på banan?

Vår bana är otroligt fin just nu och då vill du ju såklart spela bra och rolig golf där det mesta stämmer. Skillnaden mellan ett bra och dåligt slag kan faktiskt bara handla om små enkla justeringar i grepp, uppställning och tempo. Små förändringar men som är mer eller mindre omöjliga att upptäcka själv. Ta hjälp av vårt fantastiska tränarteam och du kan få ett helt annat resultat ute på banan. Mer längd från tee? bättre närspel? renare bollträff? säkrare puttar? Oavsett vad du behöver hjälp med har Markus, Sara, Joel och Daniel en lösning för dig.

Läs mer om de olika kurser och lektionspaket som finns här.

 

 

Rangen får ändrade öppettider

Publicerat 26 juli 2021

Varje söndag klockan 18:00 stänger rangen och öppnar på måndag klockan 09:00.

Då utför våra banarbetare rutinmässig skötsel av rangen som klippning och bollplockning. Närspelsområdet och övningsgreenerna är öppna som vanligt varje dag.

Tack för din förståelse

Hills Restaurang söker erfarna kockar – Heltid & deltid

Publicerat 22 juli 2021

Hills Restaurang behöver förstärka köksteamet och söker erfarna
kockar på både hel- och deltid

 

Är detta du?

Vi söker dig som har flera års erfarenhet av kockyrket, i ledande ställning, och är nytänkande, kreativ och framför allt – DU älskar att skapa smakupplevelser utöver det vanliga. Du kommer vara en del i ett otroligt härligt köksteam där eget ansvar, uppfinningsrikedom och service absoluta världsklass är A och O. Du behöver såklart inte vara golfare men du skall förstå vad golfare vill ha, före och efter, en golfrunda på en av Sveriges finaste golfanläggningar.

Om tjänsterna

Att jobba som kock på Hills Restaurang innebär arbete både dag- och kvällstid på vardagar och helger. Tjänsterna är tillsvidare och vi tillämpar 6 månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag 31 augusti.

 Är du vår nya kock? – Ansök idag, intervjuer sker löpande.

Skicka ansökan med personligt brev och CV till restaurang@hillsgolfclub.se
Har du frågor om tjänsten, hör gärna av dig till Betina Kortelainen 0763-907075

Skötselveckan 2021

Publicerad 15 juli 2021

Christofer Andersson, Course Manager på Hills, summerar resultatet av skötselveckan och ger sin bild av hur banan mår idag.
Vi får höra, från både gäster och medlemmar, att banan är i riktigt fint skick och erbjuder en fantastisk golfupplevelse, vilket gör oss otroligt glada och stolta.
Hjälp oss fortsätta vårda detta genom att vara noga med att LAGA nedslagsmärken – lägga tillbaka torv och BÄTTRA på med sand – KRATTA bunkrarna ordentligt.
Ha en riktigt härlig golfsommar önskar vi på Hills.

4 spelare från Hills i Lag-EM 2021

Publicerat 5 juli 2021
Den här veckan avgörs Lag-EM för damer på Royal County Down GC, Nordirland och Lag-EM för flickor på Montado Golf Resort, Portugal.
 
Hills har inte mindre än 4 spelare uttagna i de olika trupperna. I Lag-EM damer spelar Andrea Lignell och Beatrice Wallin för Sverige och Andrea Bergsdottir för Island. Filippa Sundqvist spelar i Lag-EM för flickor. Damlandslaget är titelförsvarare och har tre raka guld i Lag-EM.
 
Alla vi på Hills är otroligt stolta över att ha så många fantastiskt duktiga spelare och önskar – STORT LYCKA TILL!
 
Här följer du Lag-EM:
 
Lag-EM damer
Lag-EM flickor
 
Foto: Göran Söderqvist & Hills Golf & Sports Club

Hills Golf & Sports Club förvärvar Torrekulla golfbana – spelstart säsongen 2023

Hills Golf & Sports Club blir ännu bättre!

Det är nu äntligen klart att vi från och med golfsäsongen 2023 har ytterligare en bana att spela golf på. Under början av juni blev de sista detaljerna med markägarna klara, med ett nytt arrendeavtal för Torrekullas golfbana. Sen tidigare har en avsiktsförklaring tecknats med Torrekulla Golf AB som fram till den 30 november 2022 driver verksamheten vidare som tidigare.

”Den främsta anledningen till att vi tar över Torrekulla golfbana är att Hills skall bli en ännu mer attraktiv golfanläggning för våra medlemmar, partners och gäster. Det kommer innebära ökad tillgänglighet till golfspel och att vi kan utveckla ungdomsverksamheten ytterligare.

Vår ambition är att banan kommer vara en trevlig och familjär spelupplevelse för alla golfare, oavsett handicap. Vi kommer utveckla banan till att hålla en jämn och fin kvalité med fokus på att ha greener i Hills-klass. Den nya slingan kommer vara ett utmärkt komplement då den kommer vara mer lätt- och snabbspelad än 18-hålsbanan.”
– Mats Sterner, VD Hills Golf & Sports Club

Vad händer nu?

Torrekulla Golf AB, tillsammans med Torrekulla GK, kommer fortsätta att driva verksamheten enligt samma modell som tidigare. Men redan idag har Hills ansvaret för banskötseln av Torrekulla och kan på så sätt påbörja det framtida utvecklingsarbetet av golfbanan.

Hills-juniorer med Guld21 har fritt spel under hela säsongen 2021-2022 och man bokar sin starttid via Min Golf. Vid större evenemang på Hills har Svart- och Guldmedlemmar möjligheter att spela på Torrekulla, 16 platser. Kommer även ha möjlighet att spela golf på Torrekulla under vintersäsongen november 2021-april 2022.

Inför säsongen 2023

Vårt erbjudande kommer breddas och som medlem i Hills kommer du ha tillgång till allt som Hills redan kan erbjuda idag.

 • En 18-hålsbana i Europatourklass
 • Restaurang med magisk solterrass
 • Ett fantastiskt klubbhus med generösa faciliteter
 • 2 nyrenoverade paddelbanor
 • Välutrustat gym

DESSUTOM – från och med säsongen 2023, kommer du som medlem i Hills, beroende på paketering, även erbjudas spel på en 12-håls bana i ditt medlemskap.

Målsättningen är att våra medlemmar skall kunna spela en bana som rankas som en av de bästa golfupplevelserna bland Sveriges 9/12-hålsbanor. Vi återkommer under 2022 med exakt hur de olika medlemskapsformerna kommer se ut för de olika banorna.

Hills klubbhus blir navet

Till starten våren 2023 ska spelet på båda banorna utgå från Hills klubbhus. Vi kommer bland annat bygga två nya hål för bättre anslutning till dagens Torrekulla-slinga.

Rangen stängd onsdag 21:00 – torsdag 10:00

Publicerat 2 juni 2021

Rangen tillfälligt stängd

Vi behöver klippa rangen och tvingas därför hålla rangen stängd onsdag den 2/6 21:00 till torsdag 3/6 10:00.

Stort tack för din förståelse!

Den 1 juni gäller ordinarie regler för golfspel

Under det senaste året har golfsverige vant sig vid Svenska Golfförbundets särskilda regler gällande golfspel med bland annat lägesförbättring i bunker, frivillig krattning och putta med flagga i. Vi går nu mot ljusare pandemitider och samhället börjar mer och mer öppna upp och återgå mot det normala igen – så även golfen.

Från den 1 juni slopas golfens coronaregler och golf spelas med ordinarie regler igen. För att en rond skall vara handicapgrundande måste den spelas i enlighet med ordinarie regler för golfspel (både sällskaps- och tävlingsronder).

För oss på Hills är det ingen större skillnad då vi inte använt oss av ex lägesförbättring i bunker.

Följande regler gäller:

 • Ingen lägesförbättring i bunker.
 • Bunkrarna skall krattas noggrant med kratta, ej ”fixas” till med klubba.  ( men vi krattar ju alltid ordentligt eller hur ).
 • Hålen kommer ha ordinarie djup.
 • Det är helt valfritt att putta med flagga i eller ur.
 • Tävlingar tillåts och skall genomföras med ordinarie golfregler.

Titleist Tour Truck Event kommer till Hills 10 juni

Planerar du att köpa nya klubbor?

Den 10 juni har du världens chans att få den bästa hjälp till rätt klubbor du kan få. Då kommer Titleist Tour Buss till Hills och du kan få en club fitting helt kostnadsfritt. Titleist fitters hjälper dig med utprovning av valfri produktkategori och ger dig även en bollutbildning så att du får en bättre förståelse om vilken boll som är bäst för ditt spel.
Det finns ett fåtal platser kvar så tveka inte – boka din custom fitting på https://www.titleist.se/titleist-tour-truck-event

3 Hillsspelare i final – NCAA Nationals

Publicerat 24 maj 2021

Nu avgörs collegeslutspelet i USA – Beatrice Wallin, Amanda Linnér och Andrea Grimborg-Lignell från Hills spelar i prestigefyllda NCAA Nationals!!

Collegegolfen i USA är otroligt populär och får stor uppmärksamhet i media med egna talkshows och golfen sänds på de stora tv-kanalerna. I NCAA Nationals spelar världens absolut bästa amatörer och ”lilla” Hills från Sverige har 3!! spelare med i finalspelet. Helt unikt!

Idag spelas sista ronden på Grayhawk Golf Club i Scottsdale, Arizona och för våra Hillsare är läget följande:

Andrea Grimberg-Lignell – +4 (T34)
Beatrice Wallin – +4 (T34)
Amanda Linnér – +10 (T75)

Stort lycka till önskar vi på Hills!

Följ finalspelet på http://results.golfstat.com/public/leaderboards/gsnav.cfm…

Övriga svenskor i finalen är:

Maja Stark – -1 (T6)
Linn Grant – +4 (T34)
Ingrid Lindblad – +9 (T70)
Kajsa Arwefjäll – +4 (T34)

Tidigare svenska vinnare är:

Caroline Hedwall (2010)
Mikaela Parmlid (2003)
Charlotta Sörenstam (1993)
Annika Sörenstam (1991 )

Rangen stängd torsdag 20:00 – fredag 10:00

Publicerat 19 maj 2021

Rangen stängd tillfälligt

Vi behöver klippa rangen och tvingas därför hålla rangen stängd torsdag den 20/5 20:00 till fredag 21/5 10:00.

Stort tack för din förståelse!

Padelbanorna renoveras

Publicerat 7 maj 2021

Padelbanorna är redo att ge dig en ännu bättre spelupplevelse
Äntligen verkar värmen vara på väg och säsongen för utomhuspadel kör igång på allvar. För att du skall få de absolut bästa förutsättningarna, att spela ditt livs padeltennismatch, håller vi därför på och renoverar våra två utomhusbanor inför sommaren. Nytt konstgräs, målade stolpar och tvättade rutor. Bana 1 är klar och bana 2 blir klar så fort vädret tillåter.

Jag vill spela  – Hur bokar jag?
Alla är självklart välkomna att spela hos oss, oavsett, medlem eller ej. Ditt spel bokar och betalar du via appen Matchi som du laddar ner till din telefon.
iPhone – här
Android – här

Prislista
Gäst –  400kr/tim
Medlem  – 25% rabatt på den totala padelkostnaden (400kr/tim). Ex. Om 2 medlemmar spelar med 2 gäster blir den totala kostnaden 200 kr. Din personliga rabatt kan nyttjas 1 timme per dag och det är viktigt att de medspelare du anmält också är de som deltar. Kontroller sker löpande.

Utrustning
Är du ny på padeltennis, och vill prova på, men saknar utrustning? Inga problem, du kan hyra utrustning av oss. Prata med Hills reception så får du hjälp. Telefon 031-727 15 00. Du kan hyra fram till en timme innan klubbhuset stänger.

Läs mer om att spela padeltennis hos Hills Golf & Sports Club här.

 

LYCKA TILL MED SOMMARENS PADELTENNIS!

Årsmöte Hills GK – Torsdag 27 maj

Publicerat 5 maj 2021

Kallelse årsmöte 2021

Plats: Hills klubbhus, separén
Datum och tid: Torsdag 27 maj, start 17.00
Årsmöteshandlingar: Verksamhets- och förvaltningsberättelse, revisionsberättelse, verksamhetsplan med budgetförslag, styrelsens och valberedningens förslag samt inkomna motioner med styrelsens yttrande kommer senast en vecka före årsmötet finnas tillgängliga på Hills GK förening samt i tryckt form i receptionen.

Vi kommer att iaktta gällande rekommendationer beträffande Corona.
För de som är förhindrade eller ej önskar delta personligen, får för röstberättigad medlem rösträtten utövas genom ombud. Ombud, som skall uppvisa skriftlig, dagtecknad fullmakt, får inte företräda fler än en medlem och skall själv vara medlem i föreningen.

Välkomna!

Arne Hedström, Ordförande Hills GK

Nu är alla ordinarie greener öppna för spel

Publicerat 30 april 2021

Nu är alla ordinarie greener öppna för spel

Vi har som bekant, sedan banan öppnade i början av april, arbetat med greenerna på hål 5,12 och 13. Nu har dessa tre greener vuxit till sig så pass bra att vi nu kan glädja alla våra spelare, att från och med idag, är även dessa redo för spel. Värt att tänka på är att de kommer att vara lite trögare än övriga greener under några veckor.

Såklart extra viktigt att tänka på att laga ditt nedslagsmärke.

Ny slope: Damer som spelar från tee 45 är dom stora vinnarna!

Banan spelas alltså nu med ordinarie bansträckning och din nästa runda på Hills är handicapgrundande och kan registreras på Min Golf. Vi har inför årets säsong slopat om banan.

Vad skiljer den nya slopningen från förra årets?
Det beror lite på vilken tee du väljer att spela från och vilket handicap du har. Största skillnaden från förra årets slope är  tee 45 där du får 2 fler slag. Den nya slopetabellen hittar du här.

Vilken tee passar mig?
Det är ju såklart individuellt men exempel; – För herrar med handicap 12 och som slår sin drive ca 200 meter skulle vi föreslå tee 54 eller möjligtvis tee 58 om du känner dig i extra fin form. För en kvinna med handicap 9 och som slår sin drive runt 180 meter är tee 45, eller tee 50 för långtslående ett bra tips. Läs våra rekommendationer här.

Välkommen hem till oss på Hills!

Nya bollar på ingång – Rangen stängd söndag 14:00 – tisdag 07:00

Publicerad 23 april 2021
Nu har våra nya bollar kommit och bollmaskinen kommer att laddas med nya, fina, gula bollar från Titleist. Men först måste vi plocka upp alla vinterbollar som är pluggade på rangen. På söndag den 25 april från klockan 14:00 kommer personal och våra härliga juniorer börja plocka bollar för glatta livet och därför behöver vi stänga rangen tillfälligt. Arbetet med att tvätta de upplockade bollarna och ladda bollmaskinerna med nya beräknas pågå under hela måndagen och att du kan börja träna igen på tisdag klockan 07:00.

Varför spelar vi på 3 provisoriska greener?

Publicerad 23 april 2021

Vår course manager, Christofer Andersson, berättar om varför hål 5, 12 och 13 fortfarande har provisoriska greener och kanske viktigast av allt – När öppnar han dom för spel?

 

Lägg tillbaka torv och bättra på med sand

Publicerat 21 april 2021
Brukar du ta torv när du spelar?
För att banan skall må så bra som möjligt är det viktigt att du lägger tillbaka samma torva du slog upp och om det behövs – bättra på med sand. Vi har nu satt upp sandflaskestationer utmed banan. Det finns flaskor vid tee på hål 1, 7, 11 och 16. Efter rundan lämnar du flaskan vid stationen som finns i backen upp mot klubbhuset.

Stort tack för att du hjälper oss att hålla vår bana i toppskick!