Publicerat 5 mars 2021
Numera har du möjlighet att använda friskvårdsbidrag från arbetsgivaren till golf i olika former. Nedan följer ett par exempel för dig som är medlem på Hills:

• Du kan använda din faktura på årsavgiften i Hills Golf & Sports Club som underlag till din arbetsgivare, maxbeloppet är dock 5.000 kr.
  • Träning i form av lektioner och kurser för våra golftränare är godkända friskvårdsaktiviteter, under 1.000 kr per tillfälle. Aktuella kurser och priser hittar du HÄR.
  • Kostnader för träning på rangen kan utgöra ett underlag på friskvård till din arbetsgivare.
  • Greenfeeavgifter, under 1.000 kr per tillfälle, godkänns som friskvårdsförmån.
  • Rangekort: 1500 bollar kostar 1000 kr för dig som är medlem.

Värt att veta:

• Det maximala skattefria beloppet är 5.000 kr, men det är arbetsgivaren som beslutar om beloppet för sin arbetsplats.
  • Det är arbetsgivaren som beslutar om de godkänner golf (eller andra aktiviteter) som friskvårdsförmån. En förutsättning är att företaget erbjuder all personal samma förmån.
  • Följande kostnader är inte godkända som skattefri friskvårdsförmån:
    • Medlemsavgift till ideell förening, exempelvis Hills Golfklubb
    • Träningsredskap, exempelvis golfutrustning
    • Startavgift i golftävlingar
    • Spelavgift/golfpaket som inkluderar mer än godkända friskvårdsaktiviteter, exempelvis paket som innehåller mat, logi, spa/relax osv.