Publicerat 17 augusti
Han har nätt och jämnt blivit varm i kläderna efter att ha rivstartat på Hills sista veckan i juli, men trivs redan som fisken i vattnet.

Jag har fått ett otroligt bra välkomnande på Hills och det är härligt att se hur många engagerade medlemmar klubben har. Att många vill äta i Hills Restaurang före, under, eller efter sin golfrunda är en bra grund för mig att jobba utifrån. Jag vet att många medlemmar har saknat vissa rätter på menyn sedan restaurangen nystartades i april, framför allt husmanskost och lite ”enklare” rätter. Därför kan man när man besöker oss redan nu se en tydlig inriktning åt det hållet.

Andreas har en lång bakgrund inom restaurangbranschen, bland annat som driftsansvarig för restaurangen på Skaftö Golfklubb.

Hur känns det att vara tillbaka i golfmiljö igen?

Helt rätt och mycket inspirerande. Jag har ju tidigare drivit restaurangen på Skaftö i åtta år och tycker dessutom att golf är en otroligt kul sport. Med min bakgrund som fotbollsspelare på elitnivå, så känns det väldigt rätt att hamna på Hills. Här är många som är väldigt fokuserade på sin idrott, vilket är kul. Sen är Hills en klubb med ambitionen att ständigt utvecklas, något som jag gillar.

Du är i grunden en lagspelare?

Jag har naturligt i mig hur ett lag måste fungera för att lyckas prestera, och hur man måste agera för att alla ska sträva mot samma mål. Det är därför otroligt viktigt för mig att samspelet fungerar mellan oss i köket och alla klubbens medlemmar och partners, med gäster. På samma sätt som vi måste lira bra med t ex de som jobbar på Hills i allt från servisen till receptionen och personalen på banan. Jag vill därför gärna ha feedback på hur maten smakar, menyns innehåll eller något annat som du som medlem vill tycka till om. Även för Halfway House! Man vet inte om man gör ett bra jobb om man inte får positiv, såväl som negativ, kritik.

Halfway House har länge varit lite av ett sorgebarn på Hills, något som nu Andreas tänker ändra på.

Tillsammans med hela restaurangteamet jobbar jag nu för att det ska bli en bra meny även för de som besöker Hills Halfway House; det ska smaka gott och gå snabbt att få service. Menyn ska innehålla mer än det klassiska ”korv och bulle”, t ex har vi introducerat en pulled beef-burgare som jag tror kommer tas väl emot. Med min erfarenhet från Skaftö Golfklubb så vet jag vad golfaren vill ha och vi jobbar fram en meny som tillfredsställer både den hungriga och sötsugna golfaren.

Kommer vi att hitta dig ute på golfbanan mellan varven, spelandes?

Absolut, men kanske att jag är lite bättre på fotboll. Banan är väldigt utmanande och lite tuff, speciellt för mig som har 12,8 i hcp. Jag har spelat Hills tidigare och tycker i början på säsongen att banan är lite tuff, men efter en sisådär 15 rundor får man lite självförtroende och sätter ett och annat par.

Det är också medlemsrelaterade aktiviteter såsom temakvällar i pipline.

Vi tittar på att arrangera klubbkvällar som gör att ni medlemmar tycker det är kul att komma hit och ”hänga”, även en fredagskväll när man normalt kanske inte spontant åker upp till Hills. Jag vill att alla ska känna sig välkomna till restaurangen, oavsett veckodag och tidpunkt på dagen.

Vill du kontakta Andreas? Titta förbi köket och säg hej, eller varför inte skicka ett mail? restaurang@hillsgolfclub.se.