Publicerat 14 april 2016
Nu drar vi äntligen igång vår otroligt populära tävling medlemsgolfen! En av årets mer populära medlemstävlingar, som i år spelas varje onsdag mellan den 20 april och 14 september. Tävlingen är öppen för både damer och herrar som spelar gemensamt i två olika klasser. Medlemsgolfen kulminerar med ett finalspel lördag 17 september, då mer än bara äran står på spel.

Uppdaterat resultat från tävlingen hittar du här.

Upplägg

Spelform – Slaggolf
Plats – Hills Golf & Sports Club
Klasser – Dam och herr gemensamt i A-klass hcp +3,0-12,0 och B-klass hcp 12,1-36,0.
Datum – Start onsdagen den 20 april, sista tävlingsdag är onsdagen den 14 september.
Finalspel – Lördag 17 september
Startavgift – 100:-/onsdag
Anmälan – via Min Golf (golf.se), info@hillsgolfclub.se, tfn 031-727 1500.
Tävlingsledare – Jan Sammels

Medlemsgolfen är Hills egen slaggolf som också går under namnet ”Onsdagsgolfen”. Tävlingen är öppen för både damer och herrar som spelar i två gemensamma klasser. Nettoscore räknas.

Tävlingen spelas som en VSOP-tävling, Val av Speltid Och Partner. Du kan starta när som på dagen, onsdagar mellan 20 april och 14 september, och spela med vem du vill. Din spelpartner behöver inte vara med i medlemsgolfen för att din score ska räknas, det viktiga är att du har ett signerat scorekort på 18 hål golf med dig in i klubbhuset. Alla scorekort måste lämnas in till receptionen eller i brevlådan utanför entrén till vänster. Inget scorekort – inget resultat.

Poängsystem

Alla som deltar i en onsdagsgolf om 18 hål får minst tre deltagarpoäng oavsett placering, vilket innebär att du får poäng även om du inte har din bästa dag. Spelar du nio hål får du ett deltagarpoäng. Kommer du på placering ett till tio, får du dessutom placeringspoäng. Första plats ger tio poäng, andra plats ger nio, tredje plats ger åtta etc. Alla poäng du samlar in räknas samman under säsongen och totalsumman avgör vilka som kvalificerar sig till finalspelet.

Finalspel 17 september

På finaldagen den 17 september spelas två olika finaltävlingar. Dels HUVUDFINALEN, dit de 16 främsta från A-klassen, och de fyra främsta från B-klassen är kvalificerade. Antalet som kvalificerar sig från respektive klass kan komma att justeras något, beroende på deltagarantal (i respektive klass). Under dagen spelas också LOSERFINALEN, dit 40 spelare från A- och B-klassen kan anmäla sig, som inte redan har direktkvalificerat sig till huvudfinalen. Vid fler än 40 anmälningar till loserfinalen, avgör inbördes ranking enligt insamlade poäng.

HUVUDFINALEN spelas som ett matchspel över 9 hål där den som leder A-klassen möter den som är rankad som nummer 16. Den som leder B-klassen, möter den som är rankad som nummer fyra. Efter avklarat matchspel har vi våra tio slutfinalister, som spelar en gemensam shootout och där utses till slut vinnaren.

LOSERFINALEN spelas över 9 hål och du ska ha spelat minst fem medlemsgolftävlingar under året för att kunna anmäla dig. 40 personer spelar i fyrbollar och det två bästa nettoscorerna tar också en plats i den gemensamma shootouten, som alltså totalt kommer att bestå av 12 spelare.

Finaldagen den 17 september avslutas med prisutdelning.

Startavgift och tävlingspriser

Startavgift 100kr/onsdag. Av denna summa går:
– 50 kr tillbaka till en prispott som delas ut varje vecka
– 40 kr av startavgiften går till prispotten för finalspelet den 17 september
– 10 kr går till deltävlingen ”Running Eclectic” (förklarande text finns nedan)

Varje onsdag delas priser ut till de tre främsta placeringarna, i respektive A och B-klass. Av den summa som blir varje vecka efter att 50kr per anmälningsavgifterna lagts ihop, går 60% till förstapris, 30% till andrapriset och trean får 10% av beloppet. Därmed finns en prispott och mer än bara heder och poäng att spela om varje vecka. Priserna hämtas ut i receptionen.

Running Eclectic

”Running Eclectic” är en deltävling i Medlemsgolfen som pågår under hela säsongen och som absolut inte får missas. Eclectic betyder ”välja ut”, och det är precis vad du gör – väljer ut dina bästa nettoresultat för vart och ett av våra 18 hål. Du väljer själv när du vill registrera ett resultat för ett hål, tänk bara på att när väl resultatet är lämnat så kan du inte ändra det. Vinner gör den som har det lägsta totalresultatet på 18 hål och resultatet annonseras ut den 17 september då vår stora finaltävling i Medlemsgolfen spelas. Två priser delas ut i varje klass.

GameBook

Vi kommer också att använda oss av GameBook under medlemsgolfen, en app för din smartphone som förmedlar golfresultat i realtid, live. Det gör att du enkelt via din telefon kan följa dina medtävlandes resultat, följa vad som händer och övervaka din placering under spelet. För att få access till GameBook, finns en ny kod varje vecka att hämta i receptionen. Appen laddar du ner via Appstore eller Google Play.