Publicerat 5 maj 2018
Äntligen kan vi nu ge alla Hills medlemmar och partners det efterlängtade beskedet; vi öppnar för golfspel måndag den 7 maj!

Den senaste tidens gynnsamma väder har haft mycket positiv inverkan på våra spelytor och greenerna har idag kommit så långt i sin mognad att spel behövs, för att förbättra hårdheten på puttytan. Jämnheten förbättras också successivt med hjälp av kontinuerlig dressning. Vi öppnar därför Hills med ordinarie greener direkt och kommer inte ha provisoriska som tidigare kommunicerats. Vårt banarbetarteam jobbar även fortsättningsvis minutiöst med sitt skötselprogram och kommer noga följa hur banan tar emot vanligt slitage. För att inledningsvis minska mängden fotavtryck på en begränsad yta på greenerna, kommer vi att arbeta med två hålkoppar parallellt och göra det enkelt för banpersonalen att snabbt kunna flytta flaggan under en och samma dag.

Jag vill också med emfas betona vikten av att du alltid lagar ditt nedslagsmärke på våra greener. Slarvar vi med detta får vi snabbt in andra grässorter som etablerar sig, samt att spelupplevelsen med en ojämn greenyta blir väsentligt sämre. Hur duktiga vi är på att laga kommer också vara avgörande för hur länge vi håller banan öppen inför Nordea Masters. Att återplacera torv och kratta bunkern är förstås andra självklara delar som ingår i vanligt golfvett.

SÅ HUR GÖR DU NU FÖR ATT SNABBT KOMMA UT OCH SPELA?

Tidsbokningen är öppen från och med fredag 4 maj ca 12.00. Tider finns således att boka från och med måndag morgon 10.40, då öppnar samtidigt också våra övningsgreener samt närspelsområdet.

Alla bokningsbara tider är reserverade för medlemmar och partners till och med Kristi Himmelsfärdshelgen. Som medlem är du välkommen att ta med gäster, men i övrigt tar vi inte emot greenfee innan den 14 maj.

NYHETER INFÖR ÅRET GÄLLANDE BOKNINGSREGLER

– Du kan som medlem ha upp till fyra starttider bokade samtidigt

– Starttider är bokningsbara 60 dagar i förväg

– Som medlem kan du ta med upp till tre gäster, måndag – söndag, förutsatt att du själv spelar i bollen. Gästgreenfeen för 2018 är 650:- vardagar, 750:- helg. Gäster som bjuds med kan spela på Hills vid max två tillfällen per säsong till dessa priser, därefter gäller ordinarie greenfee

– Greenfeegäster som inte spelar med medlem kan boka starttid 60 dagar i förväg. Endast XX:30-tider är bokningsbara, dvs en boll i timmen (08:30, 09:30, 10:30 osv.) Obokade greenfeetider släpps sju dagar i förväg och blir då tillgängliga för dig som är medlem.

Nu återstår bara att önskar dig en härlig start på golfsäsongen på Hills. Alla vi som jobbar på klubben hoppas att upplevelsen av vår bana blir precis så bra som du nu har anledning att förvänta dig. Eller kanske den till och med blir lite bättre!

Mats Sterner & teamet på Hills Golf & Sports Club