Publicerat 24 juli 2015
Hills Golfklubb har tagit både dam- och herrlag från division 2 till Elitserien på bara tre säsonger.

Det är, vad jag förstår, allra första gången i Sverige en golfklubb lyckas ta sig från den lägsta, till den högsta divisionen på så kort tid med både herr- och damlaget, kommenterar Daniel Grestam, PGA Head Pro på Hills.

Hills båda elitlag påbörjade sin resa när det ”Nya Hills” reste sig ur konkursboet 2012. Första gången man var med och tävlade var 2013 och då med båda lagen i lägsta divisionen. I lördags kväll, bara tre år senare befann sig Hills i ett segerrus, då både dam- och herrgänget nu tillhör den exklusiva skara som spelar i Elitserien 2016.

Herrarna vann i särspel mot Halmstad och Kungsbacka efter en lite oväntad vändning i sista ordinarie boll, till vår fördel. Vi ”bjöds in” i matchen igen och avgjorde direkt med birdie-birdie av Hills båda foursomepar som spelade särspelet. För det juniorbetonade damlaget blev det lite mer av en promenadseger, de vann till slut med hela 53 slag och hade från dag ett mycket stabilt spel för att avsluta alldeles briljant med fyra 73:or i singlarna, kommenterar Daniel Grestam.

Sara Djos, assisterande pro på Hills, var en av stöttepelarna i damlaget och en av de mer erfarna spelarna.

Det går inte att jämföra med hur det är att spela en singeltävling på Ladies European Tour, med känslan som infinner sig vid lagspel. Även fast det ”bara” handlade om division 1 i lördags, så tror jag aldrig att jag varit så nervös tidigare i golfsammanhang. Vi är otroligt stolta över vår prestation.

Hills fokuserar nu på att vässa laget ytterligare inför 2016 och hoppas på att nå framgångar också i Elitserien.

Det vore tjänstefel av mig att tro annat än att vi har en bra chans om segern. Vi har två extremt taggade lag, i medvind, och fler ess i rockärmen om så skulle behövas, ler Daniel.

Fakta om Hills resa från Div.2 till Elitserien
Påbörjades för både dam och herr 2013.
2013: Herrarna stannade kvar i div.2 efter att ha missat chansen till uppflyttning med bara några slags marginal. Damerna vann div. 2 samma år.
2014: Herrarna vann div.2 med god marginal och gick upp i div.1. Hills damer kom tvåa i div.1 efter Göteborgs GK.
2015: Båda lagen vinner div. 1 och tar sig upp i Elitserien. Herrarna spelade på Lysegården och St Jörgen. Damerna på Kungsbacka och Hills Golf & Sports Club.

I herrarnas lag ingår: Rickard Wallin, Markus Palm, Joakim Wikström, Adam Andreasson, Niklas Lemke, Christoffer Lang, Stefan Nilsson, Magnus Svahlin och Fredrik Ohlsson. Hyllad coach är Jonas Söderlund, tränare Daniel Grestam.

I damlaget ingår: Lisa Djerf, Linda Wessberg, Sara Djos, Johanna Nevalainen, Amanda Linnér och Beatrice Wallin. Coachade framgångsrikt gjorde Kristina Linnér och Sara Melin, tränare Daniel Grestam.