Publicerat 1 augusti 2016
Vad händer på Hills med våra fyra viktigaste spelytor; greener, fairways, bunkrar och tees;

Tees
Mår bra och har utvecklats fint under året. Kerr och teamet har gödslat en del mot slutet av juli för att ytterligare stärka ytan.

Fairways
Ytorna har topdressats för fjärde gången denna säsong, enligt plan. Den sand som ligger kvar på ytan är borta inom kort och ännu snabbare går det tack vare det regn som är att vänta de närmaste dagarna.

Bunkrar
Vi har arbetat igenom alla bunkrarna, mätt sanddjupet samt justerat där måttet varit otillräckligt. Problemet är inte att vi har för lite sand i bunkrarna, utan snarare att sanden ”rör på sig” och det har därför blivit för tunt på vissa ställen. Detta kommer nu att kontrolleras oftare framöver.

Greener
Vi har vertikalskurit greenerna regelbundet och borstat dem. Arbetet fortsätter mot att göra våra greener mer tåliga och även om det går långsamt upplever vi att det går åt rätt håll. Vi närmar oss nu en hektisk period med mycket golf, både från medlemmar och partners. För att göra förutsättningarna bättre kommer vi att lufta greenerna med en speciell nål, välta dem och sedan toppdressa. På bara ett par dagar är ingreppet inte synligt för ögat.