Aktivera ditt medlemskap inför 2024

Från och med säsongen 2024 kommer du som medlem aktivera ditt medlemskap direkt i appen Sweetspot eller på webben via denna länk. Ditt medlemskap registreras och aktiveras då direkt och du betalar med ditt betalkort. Du väljer själv om du vill betala hela summan på en gång eller dela upp betalningen månadsvis.

Medlemskapen finns nu tillgängliga för registrering och gäller för kalenderåret 2024. Du hittar medlemskapen i appen genom att klicka på ”Hills GSC” och sedan ”Medlemskap”. Där kommer du att känna igen våra medlemskategorier och väljer den som passar dig bäst inför året. För dig som vill veta mer om vad som ingår i de olika kategorierna rekommenderar vi informationen på hemsidan, www.hillsgolfclub.se/medlem.

Vi kommer därför inte skicka ut medlemsfakturor i januari som vi gjort tidigare. Du aktiverar i stället själv ditt medlemskap. Även du som tidigare betalat ditt medlemskap via autogiro behöver byta till betalning via Sweetspot för att fortsätta med månadsvis delbetalning. Vi hjälper dig självklart om du undrar något. Nedan finner du svar på vanliga frågor, och du kan även höra av dig till info@hillsgolfclub.se eller ekonomi@hillsgolfclub.se om vi kan hjälpa dig vidare.

Blir jag aktiverad i både Sweetspot och GIT/Min Golf när jag betalat i appen?

Ja, aktiveringen i Sweetspot sker direkt och för GIT/Min Golf finns en fördröjning pga manuell hantering.

Kommer jag få en faktura för mitt medlemskap i januari?

Nej, för 2024 betalar du ditt medlemskap i Sweetspot. Du hittar medlemskapsalternativen genom att klicka på ”Hills GSC” och sedan ”Medlemskap” i appen. Det går även bra att aktivera sig via nätet på länken Hills Golf & Sports Club | Sweetspot

Jag har tidigare betalat via autogiro, måste även jag nu byta till Sweetspot?

Ja, för att få möjlighet till uppdelad betalning behöver du välja det alternativet i Sweetspot-appen. Då sker uppdelningen inte med dragning via autogiro utan med flera mindre betalningar via det kort du har registrerat.

Är det samma summa om man väljer att delbetala som vid betalning i en klump?

Nej, det totala priset är något högre om man väljer att delbetala. Aktuella priser för de olika alternativen finns i Sweetspot. Månadskostnaden beror på vid vilket tillfälle du aktiverar ditt medlemskap eftersom hela årsavgiften ska vara betald i december 2024. Du som aktiverar ditt medlemskap tidigt får alltså en lägre månadskostnad än den som aktiverar medlemskapet några månader in på året.

När sker dragningen från mitt kort om jag har valt att delbetala i appen?

En första delbetalning sker direkt när du aktiverar dig. Om du aktiverar dig nu före årsskiftet dras en delsumma samma dag. Nästa betalning sker den 28:e januari, sedan den 28:e februari och så vidare till den 28:e november som blir den 12:e och sista delbetalningen för 2024. Du kan även hitta detaljerad information om dina betalningar i appen.

Vad händer med mitt nuvarande autogiro?

För dig som idag betalar via autogiro kommer den sista dragningen ske i början av december. Du behöver inte göra något för att avsluta detta. Vill du ha ett så jämnt flöde som möjligt med dina avgifter föreslår vi att du aktiverar dig i dagarna runt årsskiftet. Då får du sista betalningen via autogirot i början av december, sedan den första för 2024 vid aktivering och därefter den 28:e i varje månad.

Hur registrerar jag ett betalkort i appen?

Du registrerar dina kortuppgifter när du genomför köpet.

Jag behöver ett friskvårdskvitto till min arbetsgivare, hur hittar jag det?

Du kan använda kvittot för din kortbetalning som underlag för friskvård. Kvittot kommer via e-mail till den adress du har registrerat för ditt Sweetspot-konto. Du kan även ladda ned kvittot via appen under ”Profil”, ”Medlemskap”.

Vad händer om jag inte aktiverar medlemskapet i Sweetspot?

Då har du inget aktivt medlemskap i Hills och kan inte boka och spela som medlem på våra banor.

Kan jag välja en annan kategori än den jag haft tidigare?

Ja, vid årsskiftet kan du välja vilken kategori du vill. Under säsongen kan du även uppgradera till ett större medlemskap men inte byta till en lägre kategori.

Kan jag uppgradera mitt medlemskap under säsongen?

Ja, då betalar du mellanskillnaden på det medlemskap du önskar och det du tidigare betalat för. Alternativt kan du välja att betala greenfee (med din aktuella rabatt) på de extra rundor du önskar spela.

Kan jag även välja att betala för mitt skåp i Sweetspot?

Nej, denna kostnad kan du betala i receptionen.

När får jag välja medlemskapen för juniorer? (Guld 21, Silver 21, Silver 13)

Dessa medlemskap är endast för dig som är junior och fyller som mest 21 år (13 år för Silver 13) under 2024. Är du född 2002 eller tidigare behöver du välja ett av våra medlemskap för seniorer.

Vi har tidigare fått familjerabatt, finns den kvar?

Ja, vi erbjuder familjerabatt genom att varje seniormedlem får rabatt vid köp av juniormedlemskap till familjens barn. Medlemskategori Svart får 2.000 kronor, medlemskategori Guld får 1.000 kronor och medlemmar i kategori Vit och Silver får 500 kronor. Detta värde dras av på kostnaden för varje barns medlemskap. Barnen ska vara hemmahörande på samma adress som den vuxna medlemmen och fylla som mest 21 år under 2024.

Till exempel: en familj bestående av fyra personer där föräldrarna har Svart och Vitt medlemskap får alltså 2.500 kronors (2.000 + 500) rabatt på de juniormedlemskap som de väljer till vart och ett av sina barn.

För att nyttja familjerabatten, vänligen informera ekonomi@hillsgolfclub.se när du som vuxen betalat ditt medlemskap i appen. Vi skickar då en separat faktura för juniorerna med gällande rabatt.