Banstatus Hills Course

Vi har nu startat upp säsongen och det är dags med en första inblick i statusen för banan. Tyvärr pågår fortfarande byggnation på hål 10 och 11 och påverkar spelet men vi jobbar på så gott det går och sätter nu fokus på att färdigställa tee 10. I början av nästa vecka anländer greengräs från Spanien som ska användas på tee 10 och 11 på Hills samt på Valley hål 1. Gräset läggs ut under veckan och inom kort kommer det spelas från ordinarie teeyta under vissa dagar.

Tee 11 är försenad på grund av att marken är mjuk och tål inte de tunga arbetsfordon som ska färdigställa design och layout. Orsaken till detta är allt regn som kom under vintern och marken behöver tid för att torka upp.
Vi färdigställer tee 54 och 58 i första skedet och fortsätter med de bakre utslagsplatserna (62 & 64) så fort markförhållandena tillåter.

På övriga spelytor har de låga marktemperaturena i april och början av maj bidragit med en låg tillväxt och  vi har lite glest med gräs i ruffarna. Men med högre temperaturer kommer även dessa områden komma igång. Greener och fairway har klarat vintern på bästa sätt och spelar alldeles utmärkt under rådande förhållanden.