Banuppdatering 7 juni

Som du säkert har märkt har vi under de senaste veckorna haft ett omväxlande väder med mycket sol och värme, men också en del regn, åska och blixtar. Tyvärr har vi på Hills drabbats av flera blixtnedslag som slagit ut delar av vår bevattningsanläggning. Vissa av skadorna har vi själva kunnat reparera men de elektriska centraler som styr bevattningen är totalförstörda och behöver bytas ut. Även ca 400 spridare ute på Hills Course måste bytas.

Bevattning är en av de mest grundläggande skötselåtgärderna vi har på golfbanan.  Utan möjlighet att vattna nu när vi går in i sommarveckorna riskerar vi förödande skador på våra spelytor så vi är mycket angelägna om att reparera dessa skador snarast möjligt.

De ytor du kommer märka av reparationerna med bevattningsanläggningen finns på de första nio hålen på Hills Course, där vi behöver gräva upp och ersätta sprinklers. Vi kommer att påbörja detta arbete på måndag 10:e juni och jobbar med ett hål i taget. Förhoppningsvis kan vi vara klara i slutet av juni, men vi vet ännu inte säkert. De områden som är påverkade av arbetet är att betrakta som ”Mark under arbete”, MUA.

Vi är naturligtvis ledsna för att det påverkar din spelupplevelse, men vi måste genomföra detta arbete så snart vi kan.

Förutom reparationsarbeten med bevattningen lägger vi just nu mycket fokus på att förbättra kvaliteten på spelytorna. Vårens ovanliga väder ställde till det för oss en del när en kall och regnig vår snabbt övergick till en varm och torr sommar. De förberedande arbeten vi vidtog på fairways inför säsongen fick därför tyvärr inte rätt förutsättningar för att återhämta sig som förväntat. Blixtnedslagen har utöver reparationer även fört med sig svårigheter att vattna i den mängd som vi planerat. Vi är därför inte nöjda med gräskvaliteten på våra spelytor men vi kan försäkra dig om att vi jobbar intensivt med att höja kvaliteten på samtliga spelytor.