Imorgon öppnar golfbanan

Äntligen är golfsäsongen här igen och när vi nu öppnar golfbanan för spel kommer vi att öppna 15 av 18 ordinarie greener. På hål 5, 12 och 13 kommer vi spela på provisoriska greener. Detta gör vi för att växtligheten är låg i det kyliga vädret och vissa av hålen fortfarande har tjäle kvar i marken. I övrigt öppnar vi alla spelytor och spelar från gräs på tee och utan slagmatta på fairway. Vissa tees kommer eventuellt att flyttas framåt eller bakåt på grund av risk för slitage. Det är som alltid viktigt att vi tillsammans hjälps åt att laga nedslagsmärken och lägger tillbaka uppslagen torv.

Golfbilar kommer endast köras på väg i början av säsongen. Vi kommer ej tillåta trafik genom ruffarna ut på fairway även om fairways är torra och fina. Vissa ruffytor är känsliga nu när gräset inte växer ordentligt. Vänligen respektera de rep och avspärrningar som sitter uppe – de sitter där av en anledning. Om vi alla hjälps åt att undvika dessa områden försvinner repen givetvis fortare.

Vi har gjort en omslopening av banan under våren och samtidigt ändrat namn på en del tees. Tyvärr har inte nya tee-markeringar levererats så vi får fortsätta med förra årets nummer men med ny slope.

På grund av det kalla vädret finns risk för frost på morgonen nu i början av säsongen. Som vanligt kommer vi skjuta upp starttiderna när banan stängs på grund av frost. Du som har en starttid bokad på morgonen kommer alltså inte att förlora den utan du får spela senare. Vid dessa tillfällen kommer alla som har en bokad starttid få aktuell information via mail från receptionen.

Varmt välkomna till årets golfsäsong på Hills!