Uppdatering av skötsel & projekt på banorna

Hills Course

De senaste dagarnas regn har verkligen underlättat för banans skick och vi ser direkt att gräset mår bättre. Nu jobbar vi med att återställa de områden som tagit stryk av torkan vilket innebär en del stödsådd och luftning. Detta är ett arbete vi normalt gör på hösten, men efter den torra våren passar det bra att starta med detta redan nu för att hjälpa banan på bästa sätt. Vi har också fått en del påfyllt i dammarna vilket känns tryggt inför de kommande veckorna, som vanligtvis är de torraste under året.

Vi har öppnat nya tee på hål 10 och är väldigt nöjda med helheten av den uppdaterade versionen av hål 10. Vi kommer fortsätta arbetet med 11:ans tee under sommaren genom att göra färdigt en tee i taget bakåt med start på tee 54.

Valley Course

Vårt banarbetar-team har arbetat hårt med hål 6 och 7 på Valley de senaste veckorna. Där har vi flyttat en hel del massor för att skapa ett nytt greenområde och en ny bunker. Vi kommer att torva detta område med nytt gräs idag och i morgon. Om arbetet flyter på enligt plan så kommer vi kunna öppna upp dessa hål för spel i slutet av veckan.

Därefter kommer vi lägga allt fokus på att färdigställa hål 3, vilket är ett nytt par 3 hål. Även här är det mestadels torvning som kvarstår för att färdigställa greenområdet. 3:an kommer till en början få en gemensam tee. Vi siktar på att kunna spela alla 12 hålen på slingan under juli månad. Vi förstår att flera av våra medlemmar är frustrerade över att färdigställandet av Valley Course har dragit ut på tiden, det är vi också. Vi är övertygade om att vår anläggning kommer att bli en ännu bättre plats för dig och dina gäster när allt är färdigt, men ännu har vi alltså en bit kvar.